De telefoondieven werden in Nunspeet aangehouden.
Volledig scherm
De telefoondieven werden in Nunspeet aangehouden. © Politie Nunspeet

Telefoondieven die toesloegen in Zwolse coffeeshop opgepakt in Nunspeet

Twee telefoondieven zijn afgelopen donderdag bij Nunspeet in de kraag gevat na een snelle en slimme actie van het slachtoffer. De dieven sloegen toe in een coffeeshop in Zwolle.

De politie werd donderdag rond 13.45 uur gealarmeerd na de diefstal van een telefoon in een Zwolse coffeeshop. Het slachtoffer werd daarbij door een man afgeleid, terwijl een andere man zijn mobieltje wegpakte. 

De mannen verlieten na hun daad vlug de coffeeshop, waarna de diefstal werd ontdekt. Het bestolen slachtoffer ging direct achter het duo aan en wist zo de telefoon terug te krijgen. De dieven gingen er daarna snel vandoor. 

Kenteken

Het slachtoffer was echter zo scherp om nog een foto van de auto van de mannen te maken. Daarop was het kenteken duidelijk zichtbaar. De politie kreeg de foto doorgestuurd en besloot langs de A28 te posten, omdat de verwachting was dat de dieven zich via de snelweg uit de voeten zouden maken.

Die voorspelling kwam uit. Het voertuig met daarin de boeven reed voorbij de oprit Nunspeet/Epe. Na een volgteken van de politie werd de bestuurder staande gehouden op de Elspeterweg in Nunspeet. In het voertuig zaten inderdaad de mannen die de mobiele telefoon gestolen hadden. 

Na contact met de officier van justitie kregen agenten ter plaatse toestemming om beide heren buiten heterdaad aan te houden. De dieven zijn overgebracht naar het cellencomplex in Apeldoorn waar zij verhoord zijn. Ze mogen zich op een later tijdstip verantwoorden voor de rechter.

  1. Beste vriend geliquideerde Henk Wolters uit Zwolle doorbreekt stilte: ‘Het komt uit. Je verrader slaapt nooit’
    PREMIUM
    video & audio

    Beste vriend geliqui­deer­de Henk Wolters uit Zwolle doorbreekt stilte: ‘Het komt uit. Je verrader slaapt nooit’

    ,,Daar stonden ze Henk op te wachten. Bij de speedboot. Mensen die je koud willen maken hebben alle geduld van de wereld.” Regelmatig schrikt Zwollenaar Mario Roodveldt (64) ’s nachts zwetend wakker. Zijn beste kameraad Henk ‘Oortje’ Wolters werd op oudejaarsavond doorzeefd met meer dan twintig kogels. Aan het begin van zijn strafzaak, waarin Wolters hoofdverdachte was, doet hij voor het eerst zijn verhaal.

In samenwerking met indebuurt Zwolle