Jonnie en Thérèse Boer hebben twee restaurants in Zwolle, waarvan één het met drie sterren bekroonde De Librije is. Ook op Bonaire hebben ze een restaurant en daar komt nu een tweede bij.
Volledig scherm
PREMIUM
Jonnie en Thérèse Boer hebben twee restaurants in Zwolle, waarvan één het met drie sterren bekroonde De Librije is. Ook op Bonaire hebben ze een restaurant en daar komt nu een tweede bij. © Alex Mulder

Terwijl de horeca verzuipt, opent Librije-koppel Jonnie en Thérèse een vierde restaurant: wat is hun geheim?

InterviewHet bekendste culinaire stel van Nederland gebruikte de afgelopen coronaperiode ook om zich te laten inspireren en nieuwe ideeën te ontwikkelen. Een van de plannen die werkelijkheid wordt, is de opening van een vierde restaurant: het tweede op Bonaire. En daar mag je in je zwembroek komen eten. Hoe breid je een gastronomisch imperium uit tijdens een crisis? Aan tafel bij Jonnie en Thérèse Boer.

 1. Jonnie en Thérèse Boer openen opnieuw een restaurant op Bonaire
  PREMIUM

  Jonnie en Thérèse Boer openen opnieuw een restaurant op Bonaire

  Een eenvoudig goede Aziatische hap naar binnen werken terwijl je in je zwembroek aan tafel zit. Je zult het bij driesterrenrestaurant De Librije niet zien gebeuren, maar dit is wel het idee van Jonnie en Thérèse Boer voor hun nieuwe restaurant Senang. Het idee voor een tweede restaurant op Bonaire lag al een tijd op de plank. Die gaat er nu komen – crisis of niet. Jonnie: ,,Spannend vinden we het wel, maar we hebben er alle vertrouwen in dat het goed komt.”
 2. Voorzichtig verjaardagsfeestje voor Brass Boer Thuis van Jonnie en Thérèse: ‘Knallen tot het eind van het jaar’
  Play
  PREMIUM
  video

  Voorzich­tig verjaar­dags­feest­je voor Brass Boer Thuis van Jonnie en Thérèse: ‘Knallen tot het eind van het jaar’

  Eigenlijk voelde het een beetje vreemd voor Jonnie en Thérèse Boer om in deze coronatijden een feestje te vieren. Maar een klein feestje moet kunnen, alleen moeten de gasten wel 'zelf de slingers ophangen’: met een maaltijdbox-voor-thuis voor een driegangendiner van Brass Boer Thuis vieren het koppel en personeel het éénjarig bestaan van hun brasserie in Zwolle.

In samenwerking met indebuurt Zwolle