Volledig scherm
Thijn © Sander van As

Thijn is de eerste baby van 2018 in Isala Zwolle

Thijn van As is de eerste baby die in het nieuwe jaar geboren is in ziekenhuis Isala in Zwolle. Terwijl menig vuurpijl al het luchtruim koos, reden Sander (34) en Betty-Carien (31) van As even na elf uur 's avonds richting het ziekenhuis, waar Thijn om 23 minuten na middernacht geboren werd.

,,Met vuurwerk op de achtergrond is onze zoon geboren. Zijn hele leven zal hij vuurwerk op z'n verjaardag krijgen", beseft een dolgelukkige Sander. De kleine Thijn is sowieso al een jongen van de feestdagen, want de geplande datum voor zijn geboorte was eerste kerstdag. 

De kersverse ouders zijn inmiddels met hun zoontje thuis in de Zwolse wijk Stadshagen. ,,Toen we thuiskwamen stonden de oliebollen nog op tafel. Zo plots moesten we ervandoor." Het vuurwerk van papa is eveneens onaangeroerd gebleven.

In dezelfde nacht werden nog drie baby's geboren in het Zwolse ziekenhuis.  

  1. Nierpatiënt Marie-Ceciel uit Zwolle staat BN’ers bij in Tour de Celeb: Het was overweldigend

    Nierpa­tiënt Ma­rie-Ce­ciel uit Zwolle staat BN’ers bij in Tour de Celeb: Het was overweldi­gend

    Toen Marie-Ceciel Lenselink (54) eenmaal de kans kreeg om iets te kunnen doen voor de Nierstichting twijfelde ze geen moment. Ze gaf zich op voor het programma Tour de Celeb, waar vier bekende Nederlanders een van de zwaarste Tour de France-etappe fietsen. De Zwolse nierpatiënte werd gekoppeld aan Erik Dijkstra, die op zijn beurt keihard moest strijden om de etappe te fietsen. En van strijden weet Lenselink alles.

In samenwerking met indebuurt Zwolle