Voorbereidingen zijn in volle gang voor nieuwbouw in De Tippe, rechts Stadshagen. Inzet: wethouder Schuttenbeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Voorbereidingen zijn in volle gang voor nieuwbouw in De Tippe, rechts Stadshagen. Inzet: wethouder Schuttenbeld. © Freddy Schinkel, inzet Frans Paalman

Tienduizenden euro’s korting bij aanschaf nieuwe woning in Zwolle: makelaars zijn kritisch

De gemeenteraad van Zwolle heeft eerder deze week ingestemd met een proef om kopers tienduizenden euro’s korting te geven op de aankoopprijs van woningen in Stadshagen. De gemeente hoopt zo te zorgen voor betere doorstroming op de woningmarkt, maar makelaars zijn niet enthousiast. Waarom zorgt de proef voor verdeelde reacties? 

7 reacties

 • Daniel De Boer

  1 maand geleden
  Oof, zelfs dan zou ik er niet willen wonen.
 • Wesley Jansen

  1 maand geleden
  Waarom alles in stadshagen wie wilt er nou in een wijk wonen die door een autist is gemaakt met alleen maar vierkante dingen. Kijk naar zuid. Daar heb je alles door elkaar
 • W. Kloppenburg

  1 maand geleden
  Ik ben ook in hoge mate benieuwd hoe het CDA/GL/D66 en de CU de zaak gaat toewijzen als er 500 inschrijvingen zijn, gaan dan partijgenoten, familie of kennissen eerst. Misschien kan Snijder als hoeder van de gelijke behandeling daar eens op reageren.
 • W. Kloppenburg

  1 maand geleden
  Volslagen krankzinnig plan dat niet bepaald behoorlijk bestuur is, de ene burger wel tienduizenden euro's geven en de andere burger niet. Bovendien lost het de woningnood absoluut niet op.
 • Andre Eggerding

  1 maand geleden
  Dit gaat dus niet helpen. Geld over de balk smijten. Het gaat de prijzen van huizen verhogen. Net als die jubelton.
 1. Ontbreken van toilet aan voorzijde station is politiek Zwolle een doorn in het oog: ‘Ronduit gênant’
  PREMIUM
  7

  Ontbreken van toilet aan voorzijde station is politiek Zwolle een doorn in het oog: ‘Ronduit gênant’

  Het ontbreken van een goed toegankelijk openbaar toilet op het station is de politiek in Zwolle een doorn in het oog. Het toilet was toegezegd door de NS, maar volgens het spoorwegbedrijf was er geen behoefte aan. ,,Een enorme misser’’, klinkt het vanuit de raad. De gemeente Zwolle is met de NS in gesprek over een oplossing. Over de niet voor iedereen toegankelijke fietsenkelder is het laatste woord ook nog niet gezegd.