Volledig scherm
De politie hield een controle bij de rode burg over de IJssel. © Instagram/Politie Team Verkeer ON

Tientallen boetes voor (brom)fietsers tussen Zwolle en Hattem

Bij de rode spoorbrug tussen Zwolle en Hattem heeft de politie woensdagochtend ruim dertig bekeuringen uitgedeeld. Het merendeel voor opgevoerde brommers, maar ook fietsers zonder licht werden op de bon geslingerd.

Naar aanleiding van klachten voerde het Team Verkeer Oost-Nederland woensdag op twee locaties controles uit. Behalve bij de spoorbrug naar Hattem werd er ook aan de Kranenburgweg gecontroleerd op met name (brom)fietsverlichting.

Twaalf mensen kregen een proces-verbaal omdat hun voertuig harder kon dan is toegestaan. De eigenaren moeten hun eigendom opnieuw laten keuren voordat ze er weer de weg mee op mogen. Zes bromfietsers werden bekeurd omdat ze op het fietspad op de spoorbrug reden en negen fietsers kregen een prent omdat ze geen verlichting hadden.

Gelijkertijd werd aan de Kranenburgweg in Zwolle een controle gehouden. De politie deelde daar vijftien bekeuringen uit, onder meer voor het niet dragen van de autogordel en het ‘vasthouden van een gsm’. 

  1. Boaz uit Zwolle was één van de vijf aanwezigen op de begrafenis van meneer Bouwstra
    PREMIUM

    Boaz uit Zwolle was één van de vijf aanwezigen op de begrafenis van meneer Bouwstra

    Bij de uitvaart van meneer Bouwstra in het crematorium in Zwolle waren vorige maand exact vijf mensen aanwezig. Geen familie, geen vrienden. Alleen de werkster, en de buren. En Boaz Beeuwkes (24). Een jonge Zwollenaar die sinds een paar jaar als vrijwilliger af en toe op bezoek ging bij meneer Bouwstra. Niet wetende van hoe nabij hij later diens zelfgekozen dood zou meemaken. Boaz is degene die in het uitvaartcentrum het woord neemt, voor het handjevol toehoorders dat ook maar bij toeval in het leven van de overledene verzeild is geraakt. Hij vertelt het levensverhaal van meneer Bouwstra. Een verhaal dat hij tot in den treure heeft aangehoord tijdens zijn bezoekjes.

In samenwerking met indebuurt Zwolle