Telefoneren en muziek beluisteren tijdens het fietsen vergroten de kans op een ongeval.
Volledig scherm
Telefoneren en muziek beluisteren tijdens het fietsen vergroten de kans op een ongeval. © ANP XTRA

Tientallen fietsers in Zwolle op de bon geslingerd voor vasthouden telefoon

Tientallen fietsers zijn vandaag op de bon geslingerd voor het vasthouden van een telefoon op de fiets. Politie Team Verkeer Oost-Nederland hield een gerichte actie op afleiding onder fietsers in het Zwolse verkeer. Hierdoor kregen er 43 fietsers een boete.

13 reacties

 • henk hartog

  2 maanden geleden
  Mooi zo. Ga zo door. Het is niet fijn als de politie aan je deur komt om te vertellen dat jouw kind is overleden tijdens een verkeersongeval. Dus graag hiermee doorgaan EN de Boetes verhogen. Het leven van je kind is veel meer waard dan die 85 euro boete.
 • Willy van Dullemen

  2 maanden geleden
  Heel goede actie. Zou een goede zaak zijn als dit wekelijks gebeurde. Ik fiets regelmatig naar Zwolle over de Hanzeboog en kom dan zeker 4 fietsers tegen met een mobieltje in de hand.
 • Hans van Dijk

  2 maanden geleden
  @ Scholten, schaam je! Minstens € 80,- voor een telefoon in de hand. Zo leren ze het af, hoop ik. Bij een tweede keer € 160,- enz
 • Robbert Scholten

  2 maanden geleden
  Het moet niet debieler worden,een fietse beboeten voor een telefoon,idioot gewoon,wat doe jij voor beroep,ik beboet fietsers met een telefoon?Krankzinnig,geen wonder dat geen hond politie agentje wil worden
 • Elly Verrips

  2 maanden geleden
  Helemaal perfect. Iedere week doen. Nu nog de verkeersregel dat fietsers altijd voorrang hebben opheffen. Ze kijken helemaal niet meer uit, steken geen hand meer uit en als ze zelf levensgevaarlijk doen krijg je een dikke vinger. Het is belachelijk dat je als automobilist altijd schuldig bent terwijl ze zelf helemaal fout zitten. Kleine kinderen leren ook geen verkeersregels meer van de ouders "want je hebt toch voorrang".