Is het slim om parkeren maar even gratis te maken zodat besmetting met het coronavirus via drukknoppen en automaten niet meer kan? Daar denken gemeenten heel verschillende over.
Volledig scherm
PREMIUM
Is het slim om parkeren maar even gratis te maken zodat besmetting met het coronavirus via drukknoppen en automaten niet meer kan? Daar denken gemeenten heel verschillende over. © ANP

Tijdelijk gratis parkeren is wel/geen goed idee tegen verdere verspreiding van corona?

Er heerst een gemeentelijke richtingenstrijd rond gratis parkeren zolang het coronavirus in ons land huishoudt. Doe de slagbomen omhoog en voor iedereen, zeggen bijvoorbeeld Meppel, Nijkerk en Wageningen.  Dat  scheelt de kans op ‘drukknopbesmetting’. 

Onzin, vinden Zutphen, Deventer en Zwolle: je kunt bijna overal contactloos betalen. Of met je mobieltje. Precies, zegt ook Q Park, dat in het onze regio 10 parkeergarages en parkeerterreinen beheert en door corona toch al fors omzetverlies noteert omdat veel minder mensen de stad ingaan. 

  1. Dodelijke botsing Zwolle ‘kent alleen maar verliezers’. Maar reed automobilist A. door rood?
    PREMIUM

    Dodelijke botsing Zwolle ‘kent alleen maar verliezers’. Maar reed automobi­list A. door rood?

    ,,Meneer was misschien niet van plan ons leven te verpesten. Maar hij moet wel realiseren wat hij ons heeft afgenomen.’’ De zoon van een 69-jarige Zwollenaar die in januari 2019 omkwam bij een verkeersongeval, las donderdag in de rechtbank geëmotioneerd een verklaring voor. Plaatsgenoot Ahmed A. (29) reed het slachtoffer met zijn auto aan. Justitie vindt hem schuldig en eist een werkstraf.

In samenwerking met indebuurt Zwolle