De drukte op het station in Zwolle liep door het uitvallen van de Hanzelijn de afgelopen weken flink op.
Volledig scherm
PREMIUM
De drukte op het station in Zwolle liep door het uitvallen van de Hanzelijn de afgelopen weken flink op. © archief/Frans Paalman

Toch weer bomvolle treinen op flessenhals Zwolle-Amersfoort: ‘We doen het uiterste’

‘Kent u die grap van NS die per 3 oktober met langere treinen zou rijden tussen Zwolle en Amersfoort?’ Het cynisme druipt er vanochtend van af op sociale media richting de vervoerder. Na weken van grote drukte op dat traject zou die maatregel soelaas bieden, maar toch puilde de trein in de ochtend weer uit. De ChristenUnie wil nu dat de staatssecretaris zich er mee gaat bemoeien.

14 reacties

 • Gerrit Rin

  2 maanden geleden
  Dit komt allemaal door Den Haag die alleen miljarden investeren in goede infrastructeer in het westen. En het Oosten hiervoor leeg plukken en vergeten dat hier ook nog mensen wonen die worden verstoten worden van goede en veilige infratructuur. Miljarden A27 doe hier 10 miljard naar N50 N33 N34 om te bouwen naar snelwegen twee ijsselbruggen. En nog eens 4 miljard naar voor het spoor! Maar Den Haag komt dit alles onder een dikke stapel met vergaderpapieren te liggen en komt nooit boven! Zo werkt!
 • Daniel De Boer

  2 maanden geleden
  Andre Eggerding Oké maar dat is niet raar toch? Auto-afhankelijke plekken leveren auto-afhankelijke mensen op. Wat is je punt.
 • Andre Eggerding

  2 maanden geleden
  @ Daniël De Boer, als mijn kleindochter die ik vaak wegbreng om half negen moet hockeyen in Abcoude zouden wij met de bus naar Nieuw-Vennep moeten,vervolgens de trein naar Amsterdam en dan de bus naar Abcoude. Met de auto 35 minuten, met het OV ongeveer 1 uur en 15 minuten.
 • Harold Teeuwen

  2 maanden geleden
  Al paar weken geleden abbo opgezegd en rijd nu met de auto. Problemen kan altijd maar op een gegeven moment is het klaar.
 • Daniel De Boer

  2 maanden geleden
  Andre Eggerding Voor mij hielp verhuizen. Ik waardeer mijn fiets en OV te erg om ooit een auto te kopen.