Volledig scherm
De Zwolse woonboulevard is nog steeds in trek, bleek tweede pinksterdag. Foto Freddy Schinkel

Toekomst meubelboulevard Zwolle volgend jaar duidelijk

ZWOLLE - In de eerste helft van volgend jaar wordt duidelijk welke kant de gemeente Zwolle op wil met de grond die oorspronkelijk bedoeld was voor uitbreiding van de meubelboulevard op bedrijventerrein Voorsterpoort.

Om te komen tot een nieuw plan, trekt de gemeente 70.000 euro uit. Overigens wordt niet alleen het terrein van de meubelboulevard hierin meegenomen, de complete Voorsterpoort gaat onder de loep.

Een andere invulling is nodig, nadat eerder dit jaar de onderhandelingen over een grotere meubelboulevard spaak liepen. Eigenaar CBRE van het huidige woonwinkelwalhalla wilde flink uitbreiden. Ook de gemeente Zwolle zag hier wel wat in. Het liep echter op niets uit door een conflict tussen de gemeente en de vastgoedtak van ING, die in een eerder stadium bij de plannen betrokken was en afgelopen voorjaar met een bouwstop dreigde mocht een andere partij er gaan ontwikkelen. Gemeente en CBREhadden geen trek in een claim, waarop de plannen van tafel gingen.

  1. Onderwijsinspectie blijft
kritisch op Landstede

    On­der­wijs­in­spec­tie blijft kritisch op Landstede

    Mbo-school Landstede heeft nog steeds onvoldoende grip op de kwaliteit. Dat zegt de onderwijsinspectie in een onlangs verschenen rapport op basis van een onderzoek bij vier (van de 95) opleidingen. Het oordeel betekent niet dat het onderwijs niet deugt. Het gaat vooral om de manier waarop Landstede de kwaliteit van de opleidingen en de examens in beeld heeft en kan garanderen, de zogenoemde kwaliteitsborging. Het is de vierde keer op rij dat de inspectie dit constateert.  

In samenwerking met indebuurt Zwolle