Frenna (links) en Lil Kleine.
Volledig scherm
Frenna (links) en Lil Kleine. © ANP

Top van de ‘nederhop’ van de partij op Bevrijdingsdag in Zwolle: Lil Kleine en Frenna op Dance4Liberation

Dinsdag maakte Kingdance Zwolle de Zwollenaren enthousiast met een line-up met onder meer Famke Louise, Ronnie Flex en Kris Kross Amsterdam. Vandaag maakte Dance4Liberation de line-up voor 5 mei bekend. Met onder meer Lil Kleine, Frenna en Bizzey kunnen liefhebbers een week na Koningsdag nog eens goed uit hun dak gaan op de tofste hits uit de Nederlandse rap en ‘nederhop’.

Net als de afgelopen jaren kunnen de bezoekers van Dance4Liberation naar optredens op twee verschillende podia kijken. Naast de eerder genoemde Lil Kleine, Frenna en Bizzey staan op het hoofdpodium ook LNY TNZ, Mike Williams, The Partysquad, Dopebwoy, Tony Junior, La Fuente, Emma Heesters, Billy The Kit, Bram Krikke, Smèrrig Diksjochies en Sebastian Bronk op het programma.

Op het dancepodium staan Brennan Heart, B-Front vs Rejecta, Digital Punk vs Sub Sonik, Donkey Rollers live, Frontliner vs Keltek, Gunz For Hire, Jay Reeve, Myst vs Adaro, Sefa, Warface, Wildstylez en Zentiments op het programma.

De verkoop van de Early Bird tickets start zaterdag 25 januari om 10:00 uur. Early Bird tickets zijn verkrijgbaar voor 15 euro. 

Line-up

Bizzey.
Volledig scherm
Bizzey. © Boaz Timmermans

Lil Kleine, Frenna en Bizzey hebben weinig introductie nodig. Zij behoren tot de top van de Nederlandse rap en hiphop. Lil Kleine en Bizzey tikken hebben maandelijks ruim twee miljoen luisteraars op Spotify. Frenna zit daar met 1.940.242 luisteraars per maand net onder. Ook The Partysquad geniet veel bekendheid in Nederland. Het Nederlandse dj-team won in het verleden meerdere awards, onder meer voor beste dj en video.

Met Mike Willemsen, beter bekend onder zijn artiestennaam Mike Williams, viert Zwolle met een van de beste dj’s van het land haar vrijheid. De 23-jarige Nederlander werkte in het verleden onder meer samen met Calvin Harris en Tiësto.

Nieuw evenemententerrein

Dance4Liberation vindt dit jaar voor de eerste keer plaats op een nieuwe – tijdelijke – evenemententerrein. Het festival werd de voorbije jaren gehouden op het vroegere terrein van Scania-importeur Beers aan de Grote Voort. Omdat daar de nieuwe WRZV-hallen worden gebouwd, wijkt het feest dit jaar uit naar een lap grond aan de overkant. Daar zat in het verleden de milieustraat van ROVA (Regionaal Orgaan Verwijdering Afvalstoffen). 

Het evenemententerrein wordt gecombineerd met een parkeerplaats voor vrachtwagenchauffeurs. Als ondergrond zou puin worden gestort, maar dat blijkt nu toch niet te kunnen. Veiligheidsregio IJsselland liet de gemeente Zwolle in een eerder stadium al weten dat een puinverharding te riskant is voor het organiseren van evenementen. Asfalteren van het hele terrein is dan ook de voordeligste optie gebleken. Op die manier kunnen evenementen op een veilige manier georganiseerd worden.

Bezoekers

Dat neemt wel wat tijd in beslag. De gemeente houdt er rekening mee dat de klus niet tijdig kan worden geklaard, maar organisator John Althoff verwacht dat de werkzaamheden op tijd zijn voltooid. De organisatie verwacht meer dan 30.000 bezoekers tijdens het bevrijdingsfeest.

In samenwerking met indebuurt Zwolle