Steeds meer mensen willen een coronatest, waardoor de drukte in de teststraten toeneemt.
Volledig scherm
PREMIUM
Steeds meer mensen willen een coronatest, waardoor de drukte in de teststraten toeneemt. © Rob Voss

Topdrukte bij GGD’s in Oost-Nederland: langer wachten of omrijden voor coronatest

De omikronvariant van het coronavirus zorgt voor topdrukte in de teststraten van de GGD’s in deze regio. In Flevoland is de maximale capaciteit al bereikt. Wie snel resultaat wil, moet steeds vaker omrijden naar testlocaties buiten de provincie.

5 reacties

 • Arnold Wijngaard

  4 maanden geleden
  GGD-Apeldoorn heft er voor gekozen om op maar 1 locatie beschikbaar te zijn. Aan de rand van Apeldoorn één van de meest uitgestrekte gemeenten van dit land. Een absoluut verkeerde keuze! De GGD hoort goed bereikbaar te zijn voor alle burgers. Woon je in Zuid of in de Maten dan is voor mensen die geen auto hebben de locatie aan de laan van Omniversum niet bereikbaar. Mijn oproep aan de GGD is bereikbaar te zijn in alle wijken van Apeldoorn en zo het testen en vaccineren laagdrempeliger te maken.
 • WG Jansen

  4 maanden geleden
  Voor zover ik zelf heb mogen aanschouwen met het halen van de boosterprik, viel het met de drukte wel mee bij de teststraat die aan de vaccinatieruimte lag van GGD NOG. Ik vraag me af of de nedia het niet onnodig opklopt (waar ze heel goed in kan zijn). Mede gezien het feit dat een kennis van mij op de lokatie in Apeldoorn werkt als tester/ vaccinator en vaak een groot deel van de dagen met de armen over elkaar zit kan zij zich in de berichtgeving niet vinden.
 • Jan Willemsen

  4 maanden geleden
  Wat een gedoe. Heb je griep, oei thuis blijven. Wij 60+ gingen gewoon naar school of werk. Misschien komt dat omdat wij exota dronken en shag rookten. Dus AUB Rutte en Kuipers laat ons met rust en stop het geklets,. We weten het nu wel
 • M.H. van den Brink

  4 maanden geleden
  En dan invoeren dat je om naar de horeca te gaan een negatief testbewijs moet hebben.
 • Wim Paalderman

  4 maanden geleden
  waarom zoveel drukte ? testen en ja dan weet je wat , en dan ? doe niet zo moeilijk allemaal , het is griep en meer niet .. word eens wakker !!!