Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Tot na avondspits geen intercity's tussen Zwolle en Amsterdam

Door een defecte bovenleiding rijden er tot het begin van de avond geen intercity's tussen Amsterdam Centraal en Almere Centrum. De rit tussen Zwolle en Amsterdam gaat sneller via Amersfoort. 

Er rijden wel enkele sprinters tussen Amsterdam en Almere maar minder dan normaal. De extra reistijd op dat traject is volgens NS ongeveer een half uur. 

Treinreizigers die vanuit Zwolle naar Amsterdam willen of andersom kunnen beter de intercity via Amersfoort pakken. 

De werkzaamheden duren naar verwachting tot ongeveer 19.00 uur. 

  1. Buurman neemt nog een limoncello
    PREMIUM
    column

    Buurman neemt nog een limoncello

    Bij de pranzo, de lunch, is het vaak al raak. Tja…., in dat ‘typisch Italiaanse restaurantje’ waar de lokalen ook luidruchtig tafelen, werkt iedereen behoorlijke hoeveelheden weg. En dan pas je je uiteraard een beetje aan de nationale mores aan, niet dan, ja toch? Integreren valt te leren. Aperolletje spritz vooraf en zet u ook maar direct een rode en een witte neer. Die stokdove zesennegentigjarige nonno met zijn drie kleinzonen die naast je zitten te eten, willen voortdurend met je proosten en het is onbeleefd ze af te weren. Ze laten nog wat flessen aanrukken en Salute dan maar weer, ‘op het leven’, schreeuwen wij de oude baas toe. Nog een Montenegrootje van het huis bij de espresso? Vooruit maar.

In samenwerking met indebuurt Zwolle