Volledig scherm
Drie ramen van de schoolbus sneuvelden. © GinoPress

Touringcar ramt XXL-bus vol scholieren in Zwolle

Een lijnbus bomvol scholieren is vanmorgen betrokken geraakt bij een ongeluk in Zwolle. Op de Katerdijk botste een touringcar tegen de zijkant van de bus, waardoor drie ramen sneuvelden. Wonder boven wonder raakte niemand gewond.

Het ongeval gebeurde omstreeks 08.00 uur. Volgens een woordvoerster van vervoerder Keolis werd het ongeluk veroorzaakt door de bestuurder van een touringcar. De chauffeur kwam vanaf de A28 en zou de bocht te ruim hebben genomen. Daardoor ramde de spiegel van de touringcar de zijkant van de XXL-bus, waar 200 passagiers in passen.

Studenten

Door de klap sneuvelden drie ramen van de lijnbus. Hoewel de bus op het moment van het ongeluk vol Deltion-studenten zat, raakte volgens de Keolis-woordvoerster niemand gewond.

De bus is ter reparatie weggebracht. De leerlingen vervolgden hun weg te voet richting het Deltion College, enkele honderden meters verderop.

Eerder ongeluk

Halverwege februari dit jaar vond een soortgelijk ongeluk plaats op de Katerdijk. Toen was het een vrachtwagen die bij het verlaten van de A28 op de busbaan terechtkwam en een lijnbus van Keolis raakte.

In samenwerking met indebuurt Zwolle