Arriva-personeel controleert vervoersbewijzen van passagiers. Niet zelden draait dat op agressie en geweld uit. Vakbondsbestuurder Wim Eilert (inzet) is het zat.
Volledig scherm
PREMIUM
Arriva-personeel controleert vervoersbewijzen van passagiers. Niet zelden draait dat op agressie en geweld uit. Vakbondsbestuurder Wim Eilert (inzet) is het zat. © Wilbert Bijzitter

Treinpersoneel op Vechtdallijn is het na kopschoppen van machinist in Zwolle zat: ‘Nu actie!’

Vakbond VVMC pleit ervoor per direct in iedere trein op de lijn Zwolle-Emmen extra beveiligers in te zetten, nu door de nieuwe vluchtelingenstroom het aantal incidenten met zogenaamde ‘veiligelanders’ toeneemt. Vechtpartijen, intimidatie, agressie. Treinpersoneel zit ziek thuis. ,,Mensen willen ondersteuning. Nu!”

  1. Zwols carnaval onderweg naar plek op Nederlandse culturele erfgoedlijst
    PREMIUM

    Zwols carnaval onderweg naar plek op Nederland­se culturele erfgoed­lijst

    Het Zwolse carnaval komt misschien binnenkort op de immateriële erfgoedlijst van Nederland. Op de lijst van het Kenniscentrum Immaterieel Erfgoed Nederland staan 351 belangrijke culturele evenementen. In de Zwolse gemeenteraad is unaniem besloten dat het Sassendonks carnaval belangrijk genoeg is om op de Nederlandse erfgoedlijst te komen en gaat nu samen met het Kenniscentrum en de Zwolse carnavalsverenigingen in gesprek.