Volledig scherm
De overweg van de Eperweg in Nunspeet. © Google Streetview

Treinproblemen tussen Zwolle en Amersfoort zijn nasleep van ernstig ongeluk

updateHet treinverkeer tussen Zwolle en Amersfoort ondervindt vandaag nog naweeën van het ernstige treinongeluk in Nunspeet van afgelopen maandag. Bij dat ongeluk raakte een zogeheten lijmlas beschadigd, waardoor er nu een seinstoring optreedt.

Maandagavond werd een auto op de spoorwegovergang van de Eperweg in Nunspeet geramd door een trein. De bestuurder van de auto kwam hierbij om het leven.

Hoewel de treinen de volgende dag weer volgens dienstregeling reden, ontstonden er woensdag weer problemen op het traject. Er bleek sprake van een seinstoring, waardoor er minder treinen konden rijden.

Lijmlas defect

Vanochtend was het wederom raak. Opnieuw werd het treinverkeer verstoord door problemen bij de overweg in Nunspeet. In eerste instantie werd door de NS via Twitter gecommuniceerd dat koperdiefstal hiervan de oorzaak was, maar later bleek dat het probleem lag bij een defecte lijmlas. ,,Deze las maakt onderdeel uit van het systeem dat de overgang en seinen aanstuurt'', verklaart ProRail-woordvoerder Aldert Baas.

Flinke klus

De woordvoerder laat weten dat de las beschadigd is geraakt bij het ongeluk van maandag. ,,We zijn nu met man en macht aan het werk om de problemen te verhelpen, maar dit is een flinke klus.'' Volgens de officier van dienst van ProRail die ter plaatse is, wordt het defect pas vannacht verholpen. De NS laat tot zeker 22.00 uur minder intercity's tussen Zwolle en Amersfoort rijden. De treinen die wel rijden, passeren de probleemlocatie met gepaste snelheid.

Omdat de spoorbomen over de Eperweg vanwege het defect gesloten blijven, zijn medewerkers van ProRail ter plaatse om het verkeer op de juiste momenten over het spoor te laten slalommen.

In samenwerking met indebuurt Zwolle