Volledig scherm
© anp

Treinverkeer rondom Zwolle urenlang plat tijdens ochtendspits

UpdateProblemen op het spoor vanochtend tijdens de spits rondom Zwolle. Tussen Zwolle en Meppel reden urenlang geen treinen. Tussen Zwolle en Kampen rijden er al de hele ochtend minder dan normaal.

Tussen Zwolle en Meppel was de oorzaak een aanrijding met een persoon. Rond 06.45 uur vond die aanrijding ter hoogte van Nieuwleusen plaats, laat een incidentenbestrijder van ProRail weten. Inzittenden van de betreffende trein werden geëvacueerd.

Snelbussen

Reizigers van Zwolle richting Groningen en Leeuwarden en andersom moesten lange tijd rekenen op extra reistijd. Er werden snelbussen ingezet. Rond 10.00 uur waren de problemen verholpen en nam de vertraging af.

Kampen

Tussen Zwolle en Kampen is een seinstoring de veroorzaker van de problemen. Er rijden minder treinen en voor de NS is het nog niet duidelijk hoe lang het duurt voor de storing verholpen is. Ook hier zijn bussen ingezet.

Volledig scherm
De problemen rond Zwolle in kaart. Rood = geen treinverkeer. Oranje = Mogelijk extra reistijd © Screenshot NS.nl
  1. Boaz uit Zwolle was één van de vijf aanwezigen op de begrafenis van meneer Bouwstra
    PREMIUM

    Boaz uit Zwolle was één van de vijf aanwezigen op de begrafenis van meneer Bouwstra

    Bij de uitvaart van meneer Bouwstra in het crematorium in Zwolle waren vorige maand exact vijf mensen aanwezig. Geen familie, geen vrienden. Alleen de werkster, en de buren. En Boaz Beeuwkes (24). Een jonge Zwollenaar die sinds een paar jaar als vrijwilliger af en toe op bezoek ging bij meneer Bouwstra. Niet wetende van hoe nabij hij later diens zelfgekozen dood zou meemaken. Boaz is degene die in het uitvaartcentrum het woord neemt, voor het handjevol toehoorders dat ook maar bij toeval in het leven van de overledene verzeild is geraakt. Hij vertelt het levensverhaal van meneer Bouwstra. Een verhaal dat hij tot in den treure heeft aangehoord tijdens zijn bezoekjes.

In samenwerking met indebuurt Zwolle