Volledig scherm
© anp

Treinverkeer rondom Zwolle urenlang plat tijdens ochtendspits

UpdateProblemen op het spoor vanochtend tijdens de spits rondom Zwolle. Tussen Zwolle en Meppel reden urenlang geen treinen. Tussen Zwolle en Kampen rijden er al de hele ochtend minder dan normaal.

Tussen Zwolle en Meppel was de oorzaak een aanrijding met een persoon. Rond 06.45 uur vond die aanrijding ter hoogte van Nieuwleusen plaats, laat een incidentenbestrijder van ProRail weten. Inzittenden van de betreffende trein werden geëvacueerd.

Snelbussen

Reizigers van Zwolle richting Groningen en Leeuwarden en andersom moesten lange tijd rekenen op extra reistijd. Er werden snelbussen ingezet. Rond 10.00 uur waren de problemen verholpen en nam de vertraging af.

Kampen

Tussen Zwolle en Kampen is een seinstoring de veroorzaker van de problemen. Er rijden minder treinen en voor de NS is het nog niet duidelijk hoe lang het duurt voor de storing verholpen is. Ook hier zijn bussen ingezet.

Volledig scherm
De problemen rond Zwolle in kaart. Rood = geen treinverkeer. Oranje = Mogelijk extra reistijd © Screenshot NS.nl
  1. Anne Marie uit Zwolle klaagde als eerste de tabaksindustrie aan. 'En nu is de kanker terug'
    PREMIUM

    Anne Marie uit Zwolle klaagde als eerste de tabaksindu­strie aan. 'En nu is de kanker terug'

    Anne Marie van Veen uit Zwolle was twee jaar geleden de eerste die aangifte deed tegen de tabaksindustrie. Nu, net voor het Gerechtshof in Den Haag zou oordelen over de vervolging, heeft de longkankerpatiënte slecht nieuws gekregen van haar behandelaars. ,,Het lijkt erop dat de kanker terug is. Je weet dat die dag weer komen gaat. De weg naar de eindstreep wordt steeds korter. Dat is moeilijk."

In samenwerking met indebuurt Zwolle