Adam V.B., opnieuw veroordeeld voor de zogenoemde treinverkrachting.
Volledig scherm
Adam V.B., opnieuw veroordeeld voor de zogenoemde treinverkrachting. © Felix Guérain

Treinverkrachter krijgt in hoger beroep drie jaar cel

De treinverkrachter heeft ook in hoger beroep een celstraf gekregen. Het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden gaf Adam V.B. drie jaar detentie. V.B. verkrachtte als 20-jarige een 12-jarig meisje in een trein die van Zwolle en Deventer naar Zutphen reed. Het meisje vertelde dat ze onder dwang van een mes seksuele handelingen moest verrichten en dat V.B. haar lichaam binnendrong. 

 1. De Zwolse ploeggenoten van Arne Slot zagen het meteen: ‘Ja, daar zat toen al een trainertje in, zoals Gijp zou zeggen’
  PREMIUM
  Conference League-finale

  De Zwolse ploeggeno­ten van Arne Slot zagen het meteen: ‘Ja, daar zat toen al een trainertje in, zoals Gijp zou zeggen’

  Dat Arne Slot trainer zou worden, daar was iedereen bij FC Zwolle en later PEC Zwolle, de club waar hij tussen 1995 en 2013 in totaal 174 duels speelde, het wel over eens. Maar dat de 43-jarige Bergentheimer, die woensdag met Feyenoord in de finale staat van de Conference League, zó succesvol zou worden, dat hadden deze tien voormalige ploeggenoten niet gedacht.
 2. Oeps! Oud-raadslid over hoofd gezien bij uitreiken lintjes in Zwolle, maar krijgt alsnog onderscheiding
  PREMIUM
  2

  Oeps! Oud-raads­lid over hoofd gezien bij uitreiken lintjes in Zwolle, maar krijgt alsnog onderschei­ding

  ,,Wij dachten al dat je van koninklijke huize was”, zegt Zwolle-burgemeester Peter Snijders voordat hij maandag een koninklijke onderscheiding geeft aan oud-raadslid Jan Slijkhuis (64). Bij het afscheid van de vertrekkende politici twee maanden terug kreeg de PvdA’er door een fout in het gemeentehuis geen lintje, terwijl hij hier wel recht op had. Dit merkte hij nog dezelfde avond op.