Bij managing director voor de Scania-vestiging in Zwolle Johan Uhlin (links) en zijn managing director Scania Nederland Janko van der Baan 'overheersen positie gevoelens' als zij de balans van zes maanden coronacrisis opmaken.
Volledig scherm
PREMIUM
Bij managing director voor de Scania-vestiging in Zwolle Johan Uhlin (links) en zijn managing director Scania Nederland Janko van der Baan 'overheersen positie gevoelens' als zij de balans van zes maanden coronacrisis opmaken. © Scania

Truckbouwer Scania krabbelt overeind, maar corona zorgt wel voor de hardste dreun in 130 jaar

Vrachtwagenbouwer Scania ziet ‘voorzichtig herstel’ van de coronacrisis, maar spreekt per saldo nog steeds van ‘een flinke dreun’. Het concern kondigde in juni aan wereldwijd 5000 banen te schrappen. Dat blijft zo. Hoeveel banen in Zwolle op het spel staan in nog onduidelijk. 

  1. Vegaburgers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesvervangers zijn wél een goede keuze?
    PREMIUM
    Koken & Eten

    Vegabur­gers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesver­van­gers zijn wél een goede keuze?

    Uit een analyse van meer dan 500 verschillende vegetarische burgers, worsten, balletjes en schnitzels uit de supermarkt blijkt dat vleesvervangers vaak te veel vet en te weinig eiwitten bevatten. Volgens TestAankoop in België zijn de meeste veggieburgers enorm bewerkt en doen ze de gezondheid van de consument meer kwaad dan goed. Hoe kies je dan de juiste vleesvervanger? En bestaan er voedzame alternatieven?