Volledig scherm
Archieffoto van Arie van der Veer, die afgelopen maandag getroffen werd door een herseninfarct en in het ziekenhuis verblijft. © Tom van Dijke

Tv-dominee Van der Veer in ziekenhuis na herseninfarct

updateDe Zwolse dominee Arie van der Veer ligt in het ziekenhuis. Afgelopen maandag werd de EO-coryfee getroffen door een herseninfarct, meldt de omroep. 

De situatie is stabiel, maar hoe lang Van der Veer in het ziekenhuis moet blijven is niet bekend. De predikant is oud-voorzitter van de Evangelische Omroep en presenteerde programma's als Nederland Zingt en De Kapel. In Zwolle ging Van der Veer van 1972 tot 1990 voor in de Christelijk Gereformeerde Kerk (CGK), ook tegenwoordig doet hij dat nog met enige regelmaat.

Als spreker zou hij op 21 april een bijdrage leveren op de jaarlijkse Nederland Zingt Dag. Die bijdrage zal dit jaar niet doorgaan. In 2008 werd bij Van der Veer kanker geconstateerd. Ondertussen is hij daarvan genezen.

Kaart

De EO stelt te bidden voor hem en zijn familie en vraagt anderen dat ook te doen. Mensen die een kaart willen sturen, kunnen dat doen naar:

Evangelische Omroep
T.a.v. Arie van der Veer
Postbus 21000 1200 BA
Hilversum 

In samenwerking met indebuurt Zwolle