In het Isala-ziekenhuis in Zwolle zijn vannacht twee personen aan de gevolgen van het corona-virus overleden.
Volledig scherm
In het Isala-ziekenhuis in Zwolle zijn vannacht twee personen aan de gevolgen van het corona-virus overleden. © Getty Images

Twee corona-doden in één nacht bij Isala Zwolle

In het Isala-ziekenhuis in Zwolle zijn in de nacht van woensdag op donderdag niet één, maar twee personen aan het coronavirus overleden. 

Een van de personen is een man uit Hasselt, een 80-plusser. Het overlijden van deze persoon werd eerder vandaag al door de GGD IJsselland bevestigd. Isala zelf doet geen mededelingen over de slachtoffers.

Gerbrig Filius, woordvoerder GGD-IJsselland, kan niet vertellen waar de tweede overleden persoon vandaan komt. ,,Verklaring voor het verschil met onze cijfers zou kunnen zijn dat de persoon niet uit ons gebied komt. Dat vermoeden heb ik. Steeds meer mensen gaan vanuit Noord-Brabant ook naar het noorden. Dat gaat ook steeds meer spelen. Wij geven een compleet beeld.”

Positief getest

Het aantal positief geteste corona-patiënten in het Isala-ziekenhuis staat nu op 17. Daarvan liggen elf in isolatie op een speciale corona-afdeling, vier in afzonderlijke isolatiekamers en twee patiënten liggen op de intensive care (IC). 

Intussen zijn 22 Isala-medewerkers met corona besmet geraakt.

  1. Zwolse Dierenvoedselbank wordt overspoeld door aanvragen en zet gratis voer neer: ‘We doen dit in goed vertrouwen’

    Zwolse Dierenvoed­sel­bank wordt overspoeld door aanvragen en zet gratis voer neer: ‘We doen dit in goed vertrouwen’

    De Zwolse Dierenvoedselbank wordt overspoeld met nieuwe aanvragen sinds de coronacrisis is uitgebroken. Tegelijkertijd kan de stichting het voer voor honden, katten en andere huisdieren niet meer op de gebruikelijke manier verspreiden. De tijdelijke noodoplossing: twee plekken in Zwolle waar dagelijks kratten vol voer neergezet worden, waar iedereen gebruik van kan maken.

In samenwerking met indebuurt Zwolle