Twee doden bij schietpartij in McDonald's Zwolle: ‘Dader schoot zijn hele magazijn leeg’

VIDEO + UPDATETwee mannen van 57 en 62 jaar zijn vanavond in een vestiging van de McDonald’s in Zwolle doodgeschoten. Dat gebeurde in het bijzijn van ouders en kinderen. Het zou gaan om een gerichte actie. Het personeel is in veiligheid gebracht. De politie houdt een klopjacht op in ieder geval één dader. ,,Het is niet normaal wat we hebben gezien”, vertelt een van de ooggetuigen. Burgemeester Peter Snijders reageert geschokt op de gebeurtenis. 

11 reacties

 • W. Kloppenburg

  3 maanden geleden
  In het voorland het westen worden dagelijks mensen neergeschoten of neergestoken en er zijn dagelijks plofkraken, gewelddadige straatroven, overvallen en ga maar door. Ik zou er maar op voorbereid zijn dat er veel meer van dit soort ellende uit het westen komt. Het lijkt me ook zaak dat OM en Rechtbanken wakker worden, dit soort daden ten overstaan van kinderen dienen te leiden tot levenslang en dan ben je in mijn optiek heel coulant.
 • Annet Grafhorst

  3 maanden geleden
  Verschrikkelijk, veel sterkte voor de medewerkers van Mac Noord, de mensen in het restaurant, en natuurlijk de familie van de slachtoffers.
 • Hans van Dijk

  3 maanden geleden
  Ik vrees dat dit uiteindelijk het resultaat is, van alle geweldfilms en games, waarmee onze jeugd opgroeit. Gewetenloze soort robots zijn het, in plaats van mensen met gevoel en een hart. Niets ontziend en meedogenloos, dat is het straatbeeld in 2022.Hoe kunnen we dit tij nog keren? Wie het weet mag het zeggen!
 • Esther Jager

  3 maanden geleden
  Vreselijk in het bijzijn van zoveel mensen en kinderen. Voor hun leven een trauma opgelopen, wat bezielt je
 • Yvonne Veld

  3 maanden geleden
  Gerichte actie? Afrekening in criminele circuit of relationele sfeer? Je moet wel aardig gestoord zijn dat je dit in een publieke ruimte doet waar vele onschuldige mensen, personeel, ouders met (jonge) kinderen bij aanwezig zijn.
 1. Agent draait dienst van 21 uur door boerenprotest: ’Onderzoeken vallen stil, politie niet meer in de wijk’
  PREMIUM
  37

  Agent draait dienst van 21 uur door boerenpro­test: ’Onderzoe­ken vallen stil, politie niet meer in de wijk’

  De voortdurende boerenprotesten trekken een enorme wissel op de Nederlandse politie, die massaal wordt ingezet. Voorzitter Wim Groeneweg van politievakbond ACP kent agenten die een dienst van 21 uur draaien tot 4 uur ’s nachts en de volgende ochtend wéér aan de bak moeten. Zijn collega Jan Struijs (NPB) vreest grote consequenties. ,,Opsporingsonderzoeken vallen stil, politie is niet meer in de wijken, onderzoek naar lokale drugsdealers wordt stopgezet.”