Twee gewonden bij botsing tussen lijnbus en tractor in Zwolle

VideoEen lijnbus en een tractor met oplegger zijn vanmiddag in botsing gekomen in Zwolle, hierbij vielen twee gewonden. Het ongeluk vond plaats op de kruising van de Frankhuizerallee en de Hasselterweg.

Tegen 17.00 uur ging het mis op de kruising. De buschauffeur en een passagier raakten gewond en werden naar het ziekenhuis gebracht. De tractorbestuurder kwam met de schrik vrij. De overige inzittenden van de lijnbus werden opgevangen.

Enkele rijbanen van het drukke kruispunt in Westenholte werden vanwege de afwikkeling van het ongeluk afgesloten. De oorzaak van het ongeluk is niet bekend. De verkeersongevallenanalyse doet onderzoek naar het ongeluk.

Volledig scherm
Het ongeluk vond tijdens de avondspits plaats in de wijk Westenholte. © Ginopress
  1. Provincies geven miljoenen uit, maar wat doen ze nou eigenlijk?
    PREMIUM
    Video | Serie

    Provincies geven miljoenen uit, maar wat doen ze nou eigenlijk?

    Of het nou gaat om de aanleg van wegen, het laten rijden van treinen of bepalen waar ontwikkelaars woningen bouwen. De invloed van provincies in de regio is voor iedereen voelbaar. Ook komend jaar investeren provincies honderden miljoenen euro's. Desondanks blijft traditiegetrouw de helft van de kiezers weg tijdens de provinciale verkiezingen. ,,De enige manier om dat op te krikken is het invoeren van een opkomstplicht'', denkt hoogleraar Monique Leyenaar.

In samenwerking met indebuurt Zwolle