De twee konijnen die de dierenambulance bij de kinderboerderij in Zwolle heeft aangetroffen.
Volledig scherm
De twee konijnen die de dierenambulance bij de kinderboerderij in Zwolle heeft aangetroffen. © Dierenambulance Zwolle

Twee konijnen gedumpt in boodschappentas bij kinderboerderij in Zwolle: ‘Waren doorweekt van de regen’

Bij een kinderboerderij in de Zwolse wijk Holtenbroek zijn zaterdagavond twee gedumpte konijnen gevonden. Een voorbijganger ziet de beestjes in een gele boodschappentas van plastic aan het hek bij de boerderij hangen en neemt contact op met de dierenambulance.

3 reacties

 • E van der Harg

  1 maand geleden
  Een dier is geen impulsaankoop! Denk na, besef dat je voor de rest van het leven van zo'n diertje verantwoordelijk bent voor alles. Dat je een beestje niet met een bak voer 14 dagen in de schuur kan parkeren als je op vakantie gaat bijvoorbeeld. En als je er echt niet meer voor kan zorgen, bel dan de dierenambulance. Maar dump geen enkel dier OOIT zomaar ergens. NOOIT ! @Yvonne..inmiddels gecorrigeerd...;)
 • S. Puschaner

  1 maand geleden
  Dierenambulance bellen II
 • Yvonne Veld

  1 maand geleden
  Nu nog een verslaggever die nederlands kan: ... of beide vondsten met elkaar te maken "heeft"??? Beide vondsten hebben ... 😴 Paar weken terug ook al 4 konijnen gedumpt in Zuid. Men beseft blijkbaar niet dat deze tamme konijnen zo'n dump niet overleven. Ze kunnen niet voldoende voor zichzelf zorgen, territorium met gevechten, roofvogels, loslopende honden en katten. Dan ben je niet echt een dierenliefhebber. Bij (financiële) nood, hulpinstanties zullen proberen te helpen.