Volledig scherm
Een van de vele recente aanrijdingen op de N50. Foto: News United / Stefan Verkerk

Tweede Kamer praat vandaag over wegen en spoor in de regio

REGIO - De Tweede Kamer praat vandaag over de toekomst van de wegen in de regio. De miljoenen worden verdeeld die de komende jaren in wegen worden gepompt. Onder andere de N50 staat vandaag op het programma.

De meeste plannen worden binnen vier jaar uitgevoerd, soms wordt vooruitgekeken naar het einddoel over tien jaar.

N50
Barbara Visser van de VVD noemt de N50 een 'bottleneck bij Kampen Zuid'. ,,Die moeten we uit de weg ruimen. Het heeft iets van de Berlijnse Muur. Niet weg met de hamer en sikkel, maar direct door Rijkswaterstaat." Eric Smaling van de SP valt haar bij. "De N50 is een middeleeuwse situatie. Goed dat er wat aan gebeurd."

Eppo Bruins van de ChristenUnie is verheugd met het plan voor de N50: "Ik ben blij dat de omwonenden van de N50 worden geholpen. Hopelijk haalt ook de sluis bij Korwederzand het."

Vijf miljoen
Duco Hoogland, PVDA, vraagt zicht af of vijf miljoen wel genoeg is. "Vijf miljoen voor de N50, en het deel van de provincie, is dat alles wat nodig is? Kunnen we hiermee alles regelen of komt er nadien nieuwe vragen voor extra geld?"

Speerpunten regio
Voor welk verkeersknelpunt halen we de benodigde miljoenen binnen? En welke projecten belanden voorlopig in de ijskast? Hier onder het wensenlijstje van deze regio:

1) N36 - kruispunt Beerze bij Hardenberg
2) N35 - kruispunt Bos bij Raalte
3) A1 - Apeldoorn/Hoevelaken
4) Spoorlijn Olst-Deventer
5) N50 bij Kampen
6) A28 - Zwolle/Hoevelaken
7) Spoorlijn Zwolle-Enschede

Livestream: Thorbeckezaal | Tweede Kamer der Staten-Generaal

In samenwerking met indebuurt Zwolle