Huisarts Johan de Jonge uit Zwolle.
Volledig scherm
PREMIUM
Huisarts Johan de Jonge uit Zwolle. © Frans Paalman

Twijfel bij huisartsen uit de regio over aanbieden abortuspil: ‘Er zitten best veel haken en ogen aan’

Meerdere huisartsen uit Oost-Nederland zijn kritisch over het voorstel de abortuspil vanuit hun praktijk aan te bieden. Er zijn twijfels vanwege de anonimiteit van patiënten, de werkdruk van de artsen en er bestaan religieuze bezwaren. ,,Die pil zal ik nooit voorschrijven.”

21 reacties

 • Robbert Scholten

  6 maanden geleden
  Als je niet wil meewerken aan een abortus zorg je voor een arts die dat wel wil doen,dat is niet het probleem van je patiënt,je kan dan ook een ander vak kiezen,het is de eenentwintigste eeuw en daar heb je je aan aan te passen
 • P. R. Platenkamp

  6 maanden geleden
  Respect voor het leven van een ander. Gewenst of ongewenst. Hulp voor de vrouw die ongewenst zwanger is. Vraag je eens af hoe het komt dat er zo weinig respect in onze samenleving is voor de ander, voor de andere mening, voor dat want anders, afwijkt of ongewenst is? Al het menselijk leven is heilig, en dient ten alle tijde beschermd te worden. En geen kwaad met kwaad vergelden.
 • Andre Eggerding

  6 maanden geleden
  @ Erik Biesemans, gelukkig leven we in een vrij land waarin iedereen in zijn eigen sprookje mag geloven. Jij bepaalt het sprookje van een ander niet.
 • M.H. van den Brink

  6 maanden geleden
  @ Julius Bruins, wil je echt dat de overheid zich gaat bemoeien met geboortebeperking? Ik kan een aantal totalitair bestuurde regimes noemen waar dat is ingevoerd. Te beginnen bij nazi Duitsland, gevolgd door China. Mag de regering dan ook bepalen of vaccineren verplicht wordt? Nog een slecht voorbeeld komt uit Scandinavië, waar mensen met een licht verstandelijke handicap onder dwang werden gesteriliseerd.
 • Yvonne Veld

  6 maanden geleden
  Julius: Je blijft alle verantwoordelijkheden maar bij de vrouwen neerleggen. Waarom geen sterilisatie bij de man? Is een stuk eenvoudiger dan bij de vrouw. De mannen willen wel de lusten maar niet de lasten?