Beachsoccer op De Pelikaan in Zwolle. In de toekomst ook overdekt in de wintermaanden?
Volledig scherm
PREMIUM
Beachsoccer op De Pelikaan in Zwolle. In de toekomst ook overdekt in de wintermaanden? © Frans Paalman

Twijfels over behoefte aan beachsporthal in Zwolle

Komt in Zwolle nog een overdekte hal voor beachsporten als voetbal, handbal en hockey? De gemeente Zwolle twijfelt over de behoefte en haalbaarheid, maar op sportpark De Pelikaan en bij Manage Zwolle geloven ze er nog heilig in.

Ruim een jaar nadat de Zwolse gemeenteraad op aandringen van de ChristenUnie opriep tot een haalbaarheidsonderzoek naar een overdekte hal voor beachsporten, laat wethouder René de Heer weten dat er onvoldoende is aangetoond dat er behoefte is aan zo'n sportvoorziening. En dat terwijl er volgens initiatiefnemer Gerdien Rots (ChristenUnie) steeds meer animo is voor strandsporten als beachvoetbal, -handbal, -korfbal en -volleybal. Het idee is dat die sporters een overdekte plek verdienen om in de wintermaanden bezig te blijven. Het college van burgemeester en wethouders blijft echter met te veel vragen zitten. Het weet niet wie er gebruik gaan maken van zo'n hal, de exploitatie is onzeker, ruimtes zijn niet beschikbaar en elders in het land zijn beachsporthallen geen groot succes. Voorlopig wordt in het stadhuis daarom afgewacht.

  1. Corona-update | Drie doden in verpleeghuis Meppel, bungalowketen dreigt kopje onder te gaan en run op uitvaartkisten
    VIDEO

    Corona-update | Drie doden in verpleeg­huis Meppel, bungalowke­ten dreigt kopje onder te gaan en run op uitvaart­kis­ten

    De nieuwsberichten over het coronavirus volgen elkaar in een rap tempo op. De Stentor zet dagelijks de belangrijkste gebeurtenissen op een rij. Met vandaag onder meer: het verhaal van de 99-jarige Herman uit Zutphen die zijn verjaardag volgende week gedwongen op een andere manier moet vieren. Daarnaast werden meerdere jongeren bekeurd in Dedemsvaart vanwege het negeren van het samenscholingsverbod. Tot slot werd SC Genemuiden getroffen door het overlijden van een clubicoon.

In samenwerking met indebuurt Zwolle