Bewoner Henny Hofstede in zijn tuintje aan de Duiker in Stadshagen, waarvan hij twee meter zou moeten inleveren.
Volledig scherm
PREMIUM
Bewoner Henny Hofstede in zijn tuintje aan de Duiker in Stadshagen, waarvan hij twee meter zou moeten inleveren. © archief Frans Paalman

Twist over ‘afpakken’ stukjes tuin van huurders in nieuwbouwwijk Zwolle duurt voort: ‘Er zijn nog wat open eindjes’

met videoDe tuintjestwist bij zes woningen aan de Duiker in Zwolle is in een status quo beland. Een bewonersbijeenkomst deze week heeft de partijen niet dichter bij elkaar gebracht. Volgende maand is een tweede bijeenkomst nodig. De bewoners zouden 2 meter van hun tuin moeten inleveren, als gevolg van een fout van verhuurder deltaWonen.

4 reacties

 • R. Elsinga

  1 maand geleden
  Dit is een fout van Delta wonen,dus die is verantwoordelijk.Het makkelijkst en meest logisch is dat Delta wonen de grond koopt en eventueel de huur aanpast.Ze hebben de huurder ook niet geleverd wat die verwachtte te krijgen.Als die zou besluiten dit niet te accepteren en weer zou willen vertrekken,zou Delta wonen voor de kosten moeten opdraaien.Dat zou aardig in de papieren kunnen lopen.
 • Bart Alpha

  1 maand geleden
  Op zich wel logisch dat ze het tijdig aankaarten en ermee aan de slag gaan. Over 10 of 20 jaar krijg je de discussie over verjaring, en dan verlies je als eigenaar de grond. Ondanks dat het niet leuk is voor de bewoners, ze gebruiken nu een stuk grond dat niet bij hun percel hoort. Het lijkt mij goed dat het nu netjes geregeld gaat worden.
 • E van der Harg

  1 maand geleden
  Delta Wonen moet gewoon even slikken en die mensen hun fijne tuintje laten houden. Iets van foutje van ons, vooruit maar. Alles moet toch groener? Buitengewoon kinderachtige houding vermommen als zakelijke insteek, nee, dat siert Delta bepaald niet. En als je ziet waar t helemaal om gaat, nou nou . Worden de tuinen verderop ook 'rechtgetrokken'? Straks krijgen die mensen dus volk veel dichter langs de deur dan nu...ook niet fijn. Vraag desnoods €5 euro meer huur.. maar laat het zo!!!
 • henk hartog

  1 maand geleden
  Dit wordt een Soap. Net als in Denhaag. Het is een gek idee om die fout te herstellen van die Grote jongen die lag te slapen op kantoor, en de huurder kan ervoor opdraaien . Wordt vervolgd
 1. Lisa (17) beviel plotseling: 'Bij de spoedpost zagen ze dat ik zwanger was én aan het bevallen’
  Mijn bevalling

  Lisa (17) beviel plotseling: 'Bij de spoedpost zagen ze dat ik zwanger was én aan het bevallen’

  Bevallen: vrouwen doen het al eeuwen en raken er nooit over uitgepraat. Bevallingen zijn prachtig, loodzwaar en veranderen je leven. In deze serie bevallingsverhalen creëren ouders openheid door het eerlijke verhaal van hun bevalling te delen. Lisa Kuijpers had op haar 17e een verrassingsbevalling: zij wist tot op het moment dat ze haar zoontje kreeg niet dat ze zwanger was.