Burgemeesters Peter Snijders (Zwolle) en Ton Heerts (Apeldoorn).
Volledig scherm
PREMIUM
Burgemeesters Peter Snijders (Zwolle) en Ton Heerts (Apeldoorn). © Maarten Sprangh

‘U maakt alles en iedereen kapot’: burgemeesters doen boekje open over crisistijd in Oost-Nederland

InterviewAllebei holden ze van crisisberaad naar crisisberaad, kregen te maken met demonstraties, avondklokonlusten, wanhopige burgers en ongehoorzame ondernemers. Ze moesten impopulaire maatregelen nemen maar ook knokken voor regionale belangen in Den Haag. En kregen in coronatijd allebei te maken met het verlies van een dierbaar familielid. Peter Snijders (55) en Ton Heerts (54), burgemeester van respectievelijk Zwolle en Apeldoorn, en voorzitter van de Veiligheidsregio’s IJsselland en Noord- en Oost-Gelderland blikken samen terug op de coronacrisis. ,,Waar we flink voor moesten strijden? Carbidschieten.’’

1 reactie

 • Henk van der Meij

  10 maanden geleden
  Zou toch maar eens naar jeugd kijken als eerste boosdoener. Zie de stijgingen in Deventer (mede) als gevolg van een examen feestje bij Boode in Bathmen.
 1. Maarten (32) werd doodgestoken in hartje Zwolle, dader: ‘We waren een soort van beste vrienden’
  PREMIUM
  met video
  2

  Maarten (32) werd doodgesto­ken in hartje Zwolle, dader: ‘We waren een soort van beste vrienden’

  Kevin B. was volgens justitie al langer van plan om de 32-jarige Maarten te vermoorden. Op 14 mei vorig jaar sloeg hij in de Bitterstraat in de binnenstad van Zwolle toe. Maarten overleed ter plekke na een messteek in de rug; B. werd na een klopjacht opgepakt. De twee kenden elkaar en leefden beide een zwervend bestaan in de stad. Justitie eist jaren cel en een tbs-behandeling.