Volledig scherm
PREMIUM
Zwolle trekt miljoenen uit voor het opknappen van Voorsterpoort. Belangrijk punt is het toestaan van extra retail op het braakliggende terrein achter de meubelboulevard. Ook mogen er nieuwe reclamemasten komen. © Foto Freddy Schinkel

Uitbreiding woonboulevard Zwolle mag, mét reclamemasten

Op bedrijventerrein Voorsterpoort in Zwolle kan de meubelboulevard uitgebreid worden én er mogen extra reclamemasten komen. Oppositiepartijen D66, PvdA en SP probeerden dat laatste maandagavond tevergeefs te voorkomen.

Het aanpassen van de spelregels op Voorsterpoort, waarmee onder meer extra ruimte komt voor meubelzaken achter de huidige woonboulevard, was een formaliteit. Het al dan niet veranderen van de uitgangspunten rond nieuwe reclamemasten op het bedrijventerrein had wat meer voeten in de aarde. ,,Attentiemasten hebben de neiging politieke totempalen te worden’’, zei VVD’er Thom van Campen. Twee jaar geleden zorgde het plan voor een veertig meter hoge reclamemast bij het foodcourt voor de nodige discussie. De mast kwam er, maar de regels werden aangescherpt.

In samenwerking met indebuurt Zwolle