Volledig scherm
De artist impression van architectenbureau Jo Coenen uit Amsterdam.

Uitleg over bouw in spoorzone

De gemeente Zwolle doet woensdag 20 september tijdens het Spoorcafé een boekje open over de nieuwe busbrug, het nieuwe busstation en de ontwikkeling van een woonbuurt op de plek van het Hanzebad. 

Het Spoorcafé vindt plaats bij Brainz aan het Lübeckplein 68 en begint om 19.30 uur. De informatiebijeenkomst loopt vooruit op de bouw in de spoorzone, die eerdaags begint. De gemeente wil belangstellenden bijpraten over 'de planning, fasering en overige wetenswaardigheden'. Er zijn eerste schetsen te zien van het nieuwe wijkje dat op de plek van het voormalige Hanzebad gaat verrijzen. Omwonenden krijgen uitgelegd hoe ze kunnen meepraten over die ontwikkeling.

  1. Hoe een contract op een bierviltje drie Zwollenaren naar Nepal leidde
    PREMIUM

    Hoe een contract op een bierviltje drie Zwollenaren naar Nepal leidde

    Een doldriest plan, daar waren ze aan toe in hun leven. Ivo Geurts, Sjoerd van Dam en Robin ten Berge uit Zwolle maakten al liftend een reis van vijf maanden naar Nepal en verbleven daar vervolgens ook vijf maanden. Drinkend in het voormalige Nieuwscafé in hun woonplaats borrelde het idee op. Ze tekenden samen op de achterkant van een bierviltje een contract waarop ze elkaar verplichten deze bijzondere reis uit te voeren. En nu is er een boek van hun belevenissen.

In samenwerking met indebuurt Zwolle