Volledig scherm
Van links naar rechts, de winnaars: Michaëla Geerdsema, Mirthe Van der Veen, Anna Kindt en (zonder Alex van Eekelen) Ruben Sanderman. © Eigen foto Langhuis

Uitreiking Langhuis Talent Awards

De vier winnaars van de eindexamenexposities van  de vier scholen in Zwolle zijn vandaag bekend gemaakt. Studenten van de onderwijsinstellingen Windesheim Kunstcentrum Het Langhuis bracht alle eindexamenexposities van ArtEZ, Cibap, Deltion College en Hogeschool samen in een wedstrijd: De Langhuis Talent Awards. 

De prijs voor de winnaars is vooral coachingstraject voor de kunstenaars. ,,Wij kunnen ze verder helpen en in contact brengen met andere kunstenaars met behulp van ons netwerk." zegt woordvoerder Lars van der Velden. Hoewel de cheque van 500 euro ook wel lekker is voor de studenten. 

De winnaars zijn:

ArtEZ hogeschool voor de kunsten Zwolle:
Anna Kindt

Cibap vakschool voor verbeelding:
Mirte van der Veen

Deltion College:
Michaëla Geerdsema

Hogeschool Windesheim:
Alex van Eekelen & Ruben Sanderman 

Tot 13 augustus te zien

De Langhuis Talent Awards werden voor de tweede keer uitgereikt om een podium te bieden aan de meest talentvolle jonge kunstenaars en vormgevers in Zwolle. Werk van de winnaars en genomineerden is te zien in Kunstcentrum Het Langhuis van 19 juli tot en met 13 augustus.

In samenwerking met indebuurt Zwolle