Uitvaartplanning voor altijd veilig, ook als app Stervensdruk uit Zwolle ermee stopt

De makers van uitvaartapp Stervensdruk richten een stichting op om de vastgelegde uitvaartwensen veilig te stellen. De Zwolse app kan sinds begin dit jaar worden gebruikt om de begrafenis of crematie tot in de puntjes voor te bereiden voor de nabestaanden. Mocht er iets misgaan met de applicatie, dan houdt de stichting de data beschikbaar. Die wordt overigens geanonimiseerd ook verkocht aan derden.

Zwollenaar Gilbert den Hertog lanceerde op 1 januari de app Stervensdruk, hier kunnen mensen zelf hun uitvaartwensen vastleggen en delen met een contactpersoon of de notaris. De data wordt vanaf deze week beheerd door een stichting. Zo blijft de data volgens Den Hertog veilig, ook als de app of het bedrijf erachter stopt.
Volledig scherm
Zwollenaar Gilbert den Hertog lanceerde op 1 januari de app Stervensdruk, hier kunnen mensen zelf hun uitvaartwensen vastleggen en delen met een contactpersoon of de notaris. De data wordt vanaf deze week beheerd door een stichting. Zo blijft de data volgens Den Hertog veilig, ook als de app of het bedrijf erachter stopt. © Frans Paalman

In samenwerking met indebuurt Zwolle