De volledige bekerfinale uit 2014 tussen PEC Zwolle en Ajax is zondag 29 maart in z'n geheel terug te kijken, 'live' op Youtbe.
Volledig scherm
De volledige bekerfinale uit 2014 tussen PEC Zwolle en Ajax is zondag 29 maart in z'n geheel terug te kijken, 'live' op Youtbe. © Pim Ras Fotografie

Unieke kans zondag: bekerfinale PEC Zwolle - Ajax helemaal terugkijken

updateIn deze voetballoze coronaperiode biedt PEC Zwolle haar supporters wat bijzonders: de gewonnen bekerfinale van 2014 tegen Ajax is vanaf zondag 14.30 uur integraal te bekijken via YouTube en dezelfde dag ook op FOX Sports. Die zender zendt ook de finale van een jaar later uit tussen PEC en FC Groningen.

Een enkele supporter zal de tv-uitzending van 20 april 2014 hebben opgenomen op dvd of aangeschaft bij het jaarboek van de club, maar voor iedereen die de afgelopen zes jaar de mogelijkheid tot terugkijken niet heeft gehad, volgt zondag een mooie kans om het hoogtepunt uit de clubhistorie te herbeleven. 

De finale terugkijken kan morgen vanaf 14.30 uur via het YouTube-kanaal van PEC Zwolle TV. De beruchte vuurwerkpauze is weggesneden, dus dat scheelt de kijkers 20 minuten lang turen naar een leeg grasveld. 

FOX Sports zendt een aantal klassieke bekerfinales uit op het eerste kanaal, dat voor KPN-klanten open is te bekijken, en op het derde kanaal. Zowel de bekerfinale tegen Ajax uit 2014 als die van een jaar later tegen FC Groningen is zondag meermaals op de zenders te zien.

In de stemming komen

Om alvast in de stemming te komen: vorig jaar was de bekerwinst vijf jaar geleden. De Stentor pakte toen uit met dit dossier vol verhalen, en we maakten ook een quiz. Weet jij alles nog?

In samenwerking met indebuurt Zwolle