ANP, bewerkt door de Stentor
Volledig scherm
© ANP, bewerkt door de Stentor

Urk heeft laagste vaccinatiegraad van het land: check hier hoe het zit in jouw gemeente

kaartIn het oosten van het land hebben bijna alle gemeenten een vaccinatiegraad hoger dan 60 procent. Alleen in Urk, Staphorst en Nunspeet zijn minder mensen gevaccineerd tegen het coronavirus. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het RIVM. Urk scoort met een opkomst van slechts 20 tot 39 procent zelfs het laagst van heel Nederland.

1 reactie

 • Albert de Boer

  1 jaar geleden
  Dit houdt in dat vaccineren geen nut heeft!! Nu bekend is geworden dat Urk na de minste besmettingen, en ziekenhuis opnames, ook nog eens de laagste vaccinatie graad heeft bewijst toch wel dat groepsemumiteit wel zeer hoog is in dat dorp. Laten we stilzwijgend toezien hoe dit uitpakt over een jaartje als de bijwerkingen op lange termijn met vaccinatie openbaar komen en de ziekenhuis bedden dan ook toegankelijk zijn voor ongevacineerden.
 1. Leven van Nathalie (62) uit Zwolle verwoest na vuurwerkbom: ‘Verloor door tinnitus wil om te leven’
  PREMIUM
  16

  Leven van Nathalie (62) uit Zwolle verwoest na vuurwerk­bom: ‘Verloor door tinnitus wil om te leven’

  Zeker twee treinreizigers hebben dit weekend gehoorschade opgelopen door een explosie in de coupé waarin zij zaten. Het incident haalt pijnlijke herinneringen naar boven bij de 62-jarige Nathalie uit Zwolle. Door een vuurwerkbom heeft zij voor altijd last van een hoge piep in haar hoofd, beter bekend als tinnitus. ,,Het moet eens afgelopen zijn met dat knalvuurwerk.”