Volledig scherm
Ter illustratie. © ANP XTRA

Vader (37) uit Zwolle krijgt 7 jaar cel voor jarenlang ernstig misbruik van dochters

Een 37-jarige vader uit Zwolle is tot 7 jaar cel veroordeeld voor het jarenlang seksueel misbruiken van een dochter en stiefdochter. De man ontkende de feiten.

De rechtbank achtte donderdag het jarenlange misbruik bewezen en legde dezelfde straf op als geëist door het Openbaar Ministerie. 

De zaak kwam aan het rollen toen in maart 2017 de destijds 13-jarige dochter van Elvis R.M. wegrende en hulp zocht op haar oude basisschool in Kampen. Ze zat onder de blauwe plekken. Ze verklaarde al vanaf haar vijfde seksueel misbruikt te worden door haar vader. Pas op haar dertiende vond ze de moed om weg te lopen. 

Na haar deed ook een stiefdochter van R.M. aangifte. Ook zij was lang misbruikt. De meisjes verklaarden jarenlang in een hel geleefd te hebben. Ze moesten op de vreemdste plekken seks met hem hebben: in de kelder onder de woning van oma en ook op de parkeerplaats bij het stadion van PEC Zwolle.

‘Verzonnen’

Volgens de vader hebben zijn dochter en stiefdochter het misbruik verzonnen, maar de rechtbank vond de feiten wel bewezen. Op de zitting vroeg de dochter al om een lange celstraf voor haar vader. ,,Ik hoop dat je de hoogste straf krijgt en daarvan leert’', zei ze in haar slachtofferverklaring. R.M. moet aan de slachtoffers 25.000 euro betalen.

In samenwerking met indebuurt Zwolle