Foto ter illustratie.
Bertus en Dennis O. hebben volgens het OM onderdelen gesloopt uit honderden auto's en vervolgens doorverkocht. Zelf weerspreken ze dat.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. Bertus en Dennis O. hebben volgens het OM onderdelen gesloopt uit honderden auto's en vervolgens doorverkocht. Zelf weerspreken ze dat. © Frans Paalman

Vader en zoon runnen in Zwolle ‘stripfabriek’ van gestolen auto’s: ‘Rotte appels van de branche’

Zeker honderd motorblokken en honderden andere onderdelen waren volgens het Openbaar Ministerie in een Zwols bedrijf uit gestolen auto’s gesloopt en doorverkocht. Tegen vader Bertus (71) en zoon Dennis (39) O. is donderdag twee jaar cel en een beroepsverbod van vijf jaar geëist.

  1. Zwols carnaval onderweg naar plek op Nederlandse culturele erfgoedlijst
    PREMIUM

    Zwols carnaval onderweg naar plek op Nederland­se culturele erfgoed­lijst

    Het Zwolse carnaval komt misschien binnenkort op de immateriële erfgoedlijst van Nederland. Op de lijst van het Kenniscentrum Immaterieel Erfgoed Nederland staan 351 belangrijke culturele evenementen. In de Zwolse gemeenteraad is unaniem besloten dat het Sassendonks carnaval belangrijk genoeg is om op de Nederlandse erfgoedlijst te komen en gaat nu samen met het Kenniscentrum en de Zwolse carnavalsverenigingen in gesprek.