Of het personeelstekort nou tijdelijk of structureel van aard is, de vakantieperiode zorgt voor extra onrust op het spoor. Afbeelding ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Of het personeelstekort nou tijdelijk of structureel van aard is, de vakantieperiode zorgt voor extra onrust op het spoor. Afbeelding ter illustratie. © NS

Vakantie en personeelstekort: geen goede combinatie op het spoor

De komende weken wordt er flink geschrapt in het aantal sprinters rondom Apeldoorn, Deventer, Harderwijk, Lelystad, Zutphen, Kampen en Zwolle. Door vooral de vakantieperiode kampen vervoerders met een tekort aan personeel. ,,Veel mensen hebben vrij. En terecht.” 

 1. Wiljan Pluim uit Zwolle kent de gevaren van voetballen in Indonesië: ‘Mijn vrouw en kinderen gaan al niet meer’
  PREMIUM

  Wiljan Pluim uit Zwolle kent de gevaren van voetballen in Indonesië: ‘Mijn vrouw en kinderen gaan al niet meer’

  Veldbestormingen, spelers die klappen krijgen, spelersbussen die worden bekogeld. Als voetballer in Indonesië is de 33-jarige Wiljan Pluim uit Zwolle wel wat gewend. Maar dat het zo uit de hand kon lopen, zoals afgelopen zondag toen bij supportersrellen in Malang ruim 130 fans om het leven kwamen door verdrukking en verstikking, dat had de speler van PSM Makassar nooit gedacht.
 2. Toch weer bomvolle treinen op flessenhals Zwolle-Amersfoort: ‘We doen het uiterste’
  PREMIUM
  14

  Toch weer bomvolle treinen op flessen­hals Zwol­le-Amersfoort: ‘We doen het uiterste’

  ‘Kent u die grap van NS die per 3 oktober met langere treinen zou rijden tussen Zwolle en Amersfoort?’ Het cynisme druipt er vanochtend van af op sociale media richting de vervoerder. Na weken van grote drukte op dat traject zou die maatregel soelaas bieden, maar toch puilde de trein in de ochtend weer uit. De ChristenUnie wil nu dat de staatssecretaris zich er mee gaat bemoeien.
 3. Na twaalf jaar implantaten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’
  PREMIUM
  MET VIDEO

  Na twaalf jaar implanta­ten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’

  Op haar 29ste maakte Johanna Kok (41) de rigoureuze beslissing om haar borsten te laten verwijderen. Als drager van het BRCA1-gen, had ze zestig tot tachtig procent kans op een agressieve vorm van borst- of eierstokkanker. Twaalf jaar liep ze met silicone implantaten rond. ,,Die moésten eruit, het voelde niet goed.” Nu mag ze deelnemen aan een trial waarbij borsten gevormd worden met lichaamseigen weefsel. ,,Na twaalf jaar is het gevoel terug!”