Volledig scherm
PREMIUM
Directeur Tom Versteeg van Van der Capellen in de huidige aula van de school, het nieuwe meubilair op de foto verhuist mee naar de nieuwbouwlocatie. © Pedro Sluiter Foto

Van der Capellen krijgt nieuwe school op huidige plek in Holtenbroek

Middelbare school Van der Capellen krijgt nieuwbouw op de huidige plek in Holtenbroek. De wijk Stadshagen als vestigingslocatie is afgevallen. De exacte bouwkosten zijn nog niet bekend, maar die zullen in ieder geval hoger liggen dan de geplande 14 miljoen euro. Directeur Tom Versteeg hoopt vanaf 1 augustus 2022 te kunnen starten in de nieuwe school.

Nieuwbouw van de Zwolse school aan de Lassuslaan heeft nogal wat voeten in de aarde. Jarenlang wordt er al gesproken over een andere vestiging. De huidige school is van 1966, zwaar gedateerd. ,,Een jaar of tien geleden was het gebouw al afgeschreven. In bepaalde muren zit vocht. Elk jaar laten we de school keuren, maar het gebouw zit echt aan het eind van zijn levensduur’’, zegt directeur Tom Versteeg.

  1. Kerstbomenverkoop piekt dit weekend: ‘Gelukkig krijgen we geen witte kerst’
    PREMIUM
    Poll

    Kerstbomen­ver­koop piekt dit weekend: ‘Gelukkig krijgen we geen witte kerst’

    Dág Sinterklaasje, welkom kerstboom: deze week komt de verkoop flink op gang. Het zijn de weken waarin een bedrijf als Tuinland met vestigingen in Zwolle en Wilp zo’n 25 procent van zijn jaaromzet draait. ,,Gelukkig krijgen we geen sneeuw, want dan scheelt ons dat enorm. Dan verkopen we minder bomen”, zegt André Eshuis, die zich namens het bedrijf met de verkoop van de kerstbomen bezighoudt.

In samenwerking met indebuurt Zwolle