Directeur Tom Versteeg van Van der Capellen in de huidige aula van de school, het nieuwe meubilair op de foto verhuist mee naar de nieuwbouwlocatie.
Volledig scherm
PREMIUM
Directeur Tom Versteeg van Van der Capellen in de huidige aula van de school, het nieuwe meubilair op de foto verhuist mee naar de nieuwbouwlocatie. © Pedro Sluiter Foto

Van der Capellen krijgt nieuwe school op huidige plek in Holtenbroek

Middelbare school Van der Capellen krijgt nieuwbouw op de huidige plek in Holtenbroek. De wijk Stadshagen als vestigingslocatie is afgevallen. De exacte bouwkosten zijn nog niet bekend, maar die zullen in ieder geval hoger liggen dan de geplande 14 miljoen euro. Directeur Tom Versteeg hoopt vanaf 1 augustus 2022 te kunnen starten in de nieuwe school.

Nieuwbouw van de Zwolse school aan de Lassuslaan heeft nogal wat voeten in de aarde. Jarenlang wordt er al gesproken over een andere vestiging. De huidige school is van 1966, zwaar gedateerd. ,,Een jaar of tien geleden was het gebouw al afgeschreven. In bepaalde muren zit vocht. Elk jaar laten we de school keuren, maar het gebouw zit echt aan het eind van zijn levensduur’’, zegt directeur Tom Versteeg.

 1. Rijinstructeur Rudolf (73) uit Wezep houdt het na 55 jaar lessen voor gezien: ‘Het is echt een prachtig vak’
  PREMIUM
  video

  Rijinstruc­teur Rudolf (73) uit Wezep houdt het na 55 jaar lessen voor gezien: ‘Het is echt een prachtig vak’

  Rudolf Visser leerde Wezep en omstreken rijden. Hij nam het bedrijf over van zijn vader, maar houdt het nu - na 55 jaar op de bijrijdersstoel - voor gezien. Duizenden mensen had de 73-jarige Wezeper naast zich zitten, honderdduizenden kilometers moet hij afgelegd hebben. ,,Het is echt een prachtig vak’’, zegt hij. ,,Ik heb alles meegemaakt wat je kan bedenken.’’ Voor de Stentor rakelt hij een rits anekdotes op.
 2. Tomy (40) overleed na hardhandige aanhouding in Zwolle, zijn broer reageert geschokt: ‘Wat George Floyd is overkomen is heel herkenbaar’
  PREMIUM
  VIDEO

  Tomy (40) overleed na hardhandi­ge aanhouding in Zwolle, zijn broer reageert geschokt: ‘Wat George Floyd is overkomen is heel herkenbaar’

  Hij schreeuwt. Vijf mannen zitten op hem, een agent zet een knie in zijn rug, een ander duwt zijn schoen op zijn hoofd. Kort na de hardhandige aanhouding in Zwolle overlijdt Tomy Holten (40). Zijn broer voelt herkenning tijdens de massale protesten tegen racistisch politiegeweld de afgelopen week. De rijksrecherche onderzoekt of er disproportioneel veel geweld is gebruikt bij de aanhouding en of dat leidde tot zijn dood.

In samenwerking met indebuurt Zwolle