VVD-leden tijdens de verkiezingsavond in theater De Spiegel. Rechts Regien Courtz, naast haar Johran Willegers.
Volledig scherm
PREMIUM
VVD-leden tijdens de verkiezingsavond in theater De Spiegel. Rechts Regien Courtz, naast haar Johran Willegers. © Frans Paalman

Van ‘kampioen’ tot degradant: VVD na 12 jaar buiten coalitie in Zwolle

analyse‘Wij zijn de huizenkampioen’, riepen Zwolse VVD’ers in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen tegen iedereen die het horen wilde. Twee maanden later raakt de partij haar coalitiestek kwijt en wacht degradatie naar de oppositie. ,,Dit had ik niet verwacht.’’

7 reacties

 • Robbert Scholten

  1 maand geleden
  Het doet me uitermate plezier dat de vvd naar denoppositiebankjes gaat,kwestie van nederig willen zijn
 • e v.d. wilgen

  1 maand geleden
  Met GL in een college wordt niemand beter. Dit is een partij waar jalouzie de boventoon voert.
 • D Dijkhof

  1 maand geleden
  In Zwolle regeren zowiezo de partijen die schijt hebben aan de burgers. Het zouden je kinderen maar zijn die op dat soort partijen stemmen. Dan zal er in de opvoeding wel wat zijn misgegaan.
 • Andre Eggerding

  1 maand geleden
  Fijn voor de Zwollenaren dat GL erbij is. Daar waar ze meeregeren heerst grote ontevredenheid. Vraag maar aan mensen in Leiden en Amsterdam en al die andere gemeenten waar ze meedoen. Gelukkig vallen ze landelijk steeds buiten de boot.
 • B. Veerman

  1 maand geleden
  We kunnen alleen maar hopen dat dit een landelijke trend is zodat we over een jaartje of 8 eindelijk van Ritte verlost zijn.
 1. Lisa (17) beviel plotseling: 'Bij de spoedpost zagen ze dat ik zwanger was én aan het bevallen’
  Mijn bevalling

  Lisa (17) beviel plotseling: 'Bij de spoedpost zagen ze dat ik zwanger was én aan het bevallen’

  Bevallen: vrouwen doen het al eeuwen en raken er nooit over uitgepraat. Bevallingen zijn prachtig, loodzwaar en veranderen je leven. In deze serie bevallingsverhalen creëren ouders openheid door het eerlijke verhaal van hun bevalling te delen. Lisa Kuijpers had op haar 17e een verrassingsbevalling: zij wist tot op het moment dat ze haar zoontje kreeg niet dat ze zwanger was.