Theo Rietkerk
Volledig scherm
PREMIUM
Theo Rietkerk © Freddy Schinkel

Van kansarm naar kansrijk beroep... Om-, her- en bijscholing is hip en hot

We leren ons suf. Er is een run op loopbaanbegeleiding, om- her- en bijscholing in Oost-Nederland. Corona zorgt voor een een beweging van kansarme naar kansrijke beroepen. ,,Een stormloop? Nou dat niet. Maar wel heel veel meer”, zegt onderwijstopman Theo Rietkerk.

 1. De dochter van Marjolein uit Zwolle is een Orange Lion en volgens kenners de beste 1 ter wereld
  PREMIUM
  Topsportmoeders

  De dochter van Marjolein uit Zwolle is een Orange Lion en volgens kenners de beste 1 ter wereld

  Op haar erelijst ontbreekt eigenlijk alleen paralympisch goud. Rolstoelbasketbalster Jitske Visser uit Zwolle was al wereldkampioen en won met haar Duitse club Thuringia Bulls de Europe Champions Cup. ,,Dankzij Jitske zijn we als gezin op plekken geweest waar we anders nooit zouden komen”, zegt moeder Marjolein Visser-de Boer. ,,Volgens kenners is ze de beste vrouwelijke 1 van de wereld.”
 2. Extra woningen, tijdelijke ‘tiny houses’ en ‘miscommunicatie’ over geld: renovatie Palestrinaflats in Holtenbroek in volle gang
  PREMIUM

  Extra woningen, tijdelijke ‘tiny houses’ en ‘miscommu­ni­ca­tie’ over geld: renovatie Palestrin­aflats in Holten­broek in volle gang

  De metamorfose van Holtenbroek gaat met de renovatie van twee flats aan de Zwolse Palstrinalaan een volgende fase in. Een mega-operatie. De woningen worden flink onder handen genomen en de flats zelf gaan op de schop: de garageboxen verdwijnen, bergingen worden verplaatst en er komen in totaal 22 nieuwe appartementen bij. De bewoners zitten een jaar in de herrie, maar dan heb je ook wat. Een nagenoeg nieuwe en gasloze woning voor om en nabij dezelfde prijs. Voor de inrichting maken bewoners gebruik van een VR-bril.
 1. Video van de Dag | Aandoenlijk: jeugd Ghana loopt warm voor kidsrun in Ermelo
  Play

  Video van de Dag | Aandoen­lijk: jeugd Ghana loopt warm voor kidsrun in Ermelo

  18 mei
 2. Ravage in Zwolse volkstuinen: honderd tuinen vernield
  Play

  Ravage in Zwolse volkstui­nen: honderd tuinen vernield