Friso Schotanus switchte van de advocatuur naar het schrijverschap en is nu woordvoerder van de commissaris van de Koning van Drenthe.
Volledig scherm
PREMIUM
Friso Schotanus switchte van de advocatuur naar het schrijverschap en is nu woordvoerder van de commissaris van de Koning van Drenthe. © Frans Paalman

Van toga via typemachine naar spreekbuis van de commissaris van de Koning

Het roer omSteeds vaker gooien mensen het roer in hun loopbaan drastisch om. Voormalig advocaat Friso Schotanus dacht dat hij de rest van zijn leven zzp’er zou blijven nadat hij zijn toga aan de wilgen had gehangen om schrijver te worden. Tot de provincie Drenthe in 2020 een woordvoerder zocht voor de commissaris van de Koning.

 1. Deze brandweerlieden redden mensen onder het puin vandaan: ‘Er komt veel risico bij kijken’
  PREMIUM
  met video
  1

  Deze brandweer­lie­den redden mensen onder het puin vandaan: ‘Er komt veel risico bij kijken’

  Een explosie, een pand stort in. Onder het puin zit een slachtoffer bekneld. Als de reguliere hulpdiensten iemand niet kunnen bevrijden, worden STH-teams (Specialisme Technische Hulpverlening) van de brandweer ingeschakeld. Afgelopen maand gebeurde dat twee keer: na gasexplosies in Oldenzaal en Bilthoven. Een van de vijf landelijke teams heeft Zwolle als standplaats. Teamleiders Geoffrey Bos en Mike Haerlman geven een kijkje achter de schermen.