Linksboven zijn de laatste restanten van de IJsselcentrale te zien, die stukje bij beetje is gesloopt. Rechtsboven de zogeheten werkhaven, waar een groep Zwollenaren duurzame woonarken wil bouwen.
Volledig scherm
PREMIUM
Linksboven zijn de laatste restanten van de IJsselcentrale te zien, die stukje bij beetje is gesloopt. Rechtsboven de zogeheten werkhaven, waar een groep Zwollenaren duurzame woonarken wil bouwen. © Duurzaam Waterwonen

Van zwembad tot B&B: veel ideeën voor locatie IJsselcentrale in Zwolle

Wat doen we met het dertig hectare grote terrein langs de IJssel waar tot voor kort Centrale Harculo stond? Omwonenden hebben deze week tientallen ideeën aangedragen. Van tiny houses tot een zwembad. Terreineigenaar Engie wil eind dit jaar een plan klaar hebben.

  1. Sobere Indië-herdenking in Zwolle dit jaar: toch leeft het onderwerp onder jongeren meer dan ooit
    PREMIUM

    Sobere In­dië-herdenking in Zwolle dit jaar: toch leeft het onderwerp onder jongeren meer dan ooit

    Jaarlijks wordt op 15 augustus de Japanse bezetting en bevrijding van Nederlands-Indië herdacht. Zwolle is echter de enige plek in Nederland waar tevens aandacht is voor de Bersiap-periode en de kwestie Nieuw-Guinea. Twee jaar geleden leek de Zwolse herdenking nog op de tocht te staan en door corona vindt het programma dit jaar ook nog eens vereenvoudigd plaats. Is er nog toekomst voor de herdenking? ,,Vooral derde generatie jongeren met een Indische achtergrond zijn bovenmatig geïnteresseerd in de verhalen.” Drie generaties aan het woord.

In samenwerking met indebuurt Zwolle