Een trein van Arriva, foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Een trein van Arriva, foto ter illustratie. © ANP / ANP

Vanaf januari nachttrein vanuit Zwolle en Lelystad naar Amsterdam en Schiphol

In Zwolle en Lelystad stopt vanaf januari ook in de nacht een trein. Vervoerder Arriva introduceert in januari een nachttrein van Groningen naar Amsterdam-Zuid en Schiphol. Die rijdt alleen in de nacht van vrijdag op zaterdag, en slechts één keer per nacht. Kaartjes voor een enkele reis kosten tien euro. ,,Dit juichen we alleen maar toe.’’

10 reacties

 • C. Mulder

  5 maanden geleden
  🤦🏻‍♀️ meneer eggerding wil de trein niet in zijn inner circle en 'zijn' schiphol. Wat zijn er toch vreemde mensen op de wereld. Ik blijf me verbazen. Op Schiphol komen mensen van over de hele wereld. Maar meneer eggerding lijkt het toch beter dat de dorpse lieden niet meer afreizen naar high class Amsterdam. Echt wtf
 • Andre Eggerding

  5 maanden geleden
  @ Jasper Bos,daarom willen mensen in het Westen die trein niet. We zitten niet te wachten op reizigers die vanaf Schiphol vertrekken. Geeft alleen maar meer vluchten. Vertrek maar vanaf Groningen of een luchthaven in Duitsland.
 • Jasper Bos

  5 maanden geleden
  Rare discussie. Deze trein is zodat mensen die vroeg gaan vliegen vanaf Schiphol niet de hele nacht op Schiphol hoeven door te brengen, of met de auto moeten gaan. Van Groningen via Assen, Zwolle, Lelystad en Almere. Het gaat hier niet om stappen. Ook al zou je nu prima een concert in Vera kunnen pakken en met de trein terug kunnen gaan. Het gaat er om dat je tijd bespaart, of milieuvriendelijk naar één van de grootste vervuiler van Nederland kunt gaan. Daarin ontgaat mij ook de logica.
 • Daniel De Boer

  5 maanden geleden
  evert koekkoek Wat is dit nou weer voor absurde reactie? Ik zeg toch duidelijk dat Amsterdam de enige stad is, hoezo zou Lelystad dan een ''echte'' stad zijn wat een aannames weer. Ik lees overigens helemaal niemand de les, ik geef alleen aan dat ik zijn reactie dom vind (vanwege dat hij niet snapt dat er uitwisseling plaatsvindt tussen centrum en periferie. Kortom, als je gelooft dat er geen uitwisseling plaatsvindt tussen Lelystad en Amsterdam, dan ja, vind ik dat je geen sterk argument hebt).
 • evert koekkoek

  5 maanden geleden
  @Daniel de Boer, het valt niet mee om inhoudelijk te reageren als je een dorp als Lelystad wat zo'n beetje volgens u misschien ook een "de enige soort-van-stad" is die we in Nederland hebben, gewend bent. Nee, we gaan vrolijk door met reacties van anderen en die wel over inhoud gaan af te zei..... Zie hoe u o.a. Henri Zwols de les leest.