De 24-uursopvang voor kinderen van ouders met vitale beroepen komt in het schippersinternaat aan de Klooienberglaan.
Volledig scherm
De 24-uursopvang voor kinderen van ouders met vitale beroepen komt in het schippersinternaat aan de Klooienberglaan. © Google Streetview

Vanaf nu dag en nacht kinderopvang in Zwolle voor ouders met cruciaal werk

Ouders met een vitaal beroep, zoals zorgmedewerkers, kunnen vanaf vrijdag 27 maart hun kinderen onderbrengen bij een 24-uursopvang. Gratis. 

,,Als de uitbraak in de regio loskomt, zullen vitale beroepsgroepen meer diensten moeten draaien. Zeker als ook medewerkers ziek worden. Dan zal de vraag naar deze vorm van opvang wel loskomen, verwachten we’’, vertelt Jacolien Lokhorst, regiodirecteur van Prokino Kinderopvang, de organisatie die de 24-uursopvang voor de gemeente Zwolle op zich zal nemen in het schippersinternaat aan de Klooienberglaan.

Voor wie? 

Alle Zwollenaren die een cruciaal beroep uitvoeren en zelf geen opvang kunnen regelen, mogen gebruik maken van deze gratis kinderopvang. Voor kinderen tussen de 0 en 18 jaar oud. Ook ouders die hun kinderen normaal niet bij Prokino laten opvangen, of überhaupt geen gebruik maken van kinderopvang, kunnen gratis van de service gebruik maken. 

Aantal plekken

Normaal gesproken is de kinderopvang van Prokino van 07.00 uur tot 18.30 uur, in dit geval is de opvang dus non-stop geopend. ,,Wij hebben daar gelukkig al ervaring mee via vormen van jeugdzorg en ons schippersinternaat. Op die laatste plek hebben we (slaap)plekken voor vijftig kinderen gecreëerd. En als het nodig blijkt te zijn, kunnen we opschalen.’’

Kinderen niet allemaal bij elkaar

Om te voorkomen dat de opvang zelf straks een besmettingshaard wordt, treft Prokino enkele maatregelen. Zo is het plan om ook in gemeenschappelijke ruimtes, maximaal zes kinderen bij elkaar te laten zijn.

Aanmelden

Mensen met een cruciaal beroep die gebruik willen maken van deze opvang, kunnen zich wenden tot Prokino Kinderopvang. Op de website www.prokino.nl staat meer informatie over de voorwaarden en aanmelding. Voor noodopvang is het volgende e-mailadres beschikbaar: coronanoodopvang@prokino.nl.

In samenwerking met indebuurt Zwolle