Volledig scherm
Eikenprocessierupsbestrijders in actie langs de Wipstrikkerallee in Zwolle. Het is dit jaar al de derde keer dat de gemeente hier de jeukrups moet bestrijden. © Frans Paalman

Vandaag nog jacht op eikenprocessierups langs parcours Halve Marathon Zwolle

In de aanloop naar de Zwolse Halve Marathon is de gemeente Zwolle nog druk doende om het parcours te ontdoen van de eikenprocessierups. Op verschillende plekken, waaronder de Wipstrikkerallee, zit de jeukrups in groten getale op bomen.

Van verschillende kanten zijn gemeente en organisatie geattendeerd op de aanwezigheid van de rups. Het is al een paar jaar gebruikelijk dat de Rova kort voor de marathon nog een ronde maakt langs het parcours. Dat gebeurt op de laatste dag voor de wedstrijd. De overlast van de jeukrups is overigens dit jaar erger dan andere jaren. Voor de Wipstrikkerallee is het al de derde keer dat de gemeente hier dit seizoen de rupsen laat weghalen.

Volledig scherm
De brandharen van de eikenprocessierups veroorzaken jeuk en een branderig gevoel. © AS Media
  1. ‘Hij kerfde zijn naam in haar buik’: man uit Zwolle in cel voor aanbieden vriendin voor seks
    PREMIUM

    ‘Hij kerfde zijn naam in haar buik’: man uit Zwolle in cel voor aanbieden vriendin voor seks

    Maandenlang zou een 26-jarige Zwolse als prostituee zijn aangeboden in een kelderbox in de binnenstad. Wie het nummer bij de seksadvertentie belde, kreeg haar vriend Sebu M. (37) aan de lijn. Dat ze ‘van hem’ was maakte M. duidelijk door zijn naam in haar buik te kerven. Zelf ontkent de man in alle toonaarden. Ja, hij sloeg haar eens uit woede. Justitie zit enorm met de zaak in de maag, bleek gisteren.

In samenwerking met indebuurt Zwolle