Eikenprocessierupsbestrijders in actie langs de Wipstrikkerallee in Zwolle. Het is dit jaar al de derde keer dat de gemeente hier de jeukrups moet bestrijden.
Volledig scherm
Eikenprocessierupsbestrijders in actie langs de Wipstrikkerallee in Zwolle. Het is dit jaar al de derde keer dat de gemeente hier de jeukrups moet bestrijden. © Frans Paalman

Vandaag nog jacht op eikenprocessierups langs parcours Halve Marathon Zwolle

In de aanloop naar de Zwolse Halve Marathon is de gemeente Zwolle nog druk doende om het parcours te ontdoen van de eikenprocessierups. Op verschillende plekken, waaronder de Wipstrikkerallee, zit de jeukrups in groten getale op bomen.

  1. ‘Levensge­vaar­lijk’ gifschip mogelijk snel weg uit Zwolle: ‘Er wordt hier met mensenlevens gespeeld’
    PREMIUM
    4

    ‘Levensge­vaar­lijk’ gifschip mogelijk snel weg uit Zwolle: ‘Er wordt hier met mensenle­vens gespeeld’

    Het ‘giftige schip’ Imatra, dat in Zwols water ligt, wordt als het aan Rijkswaterstaat ligt dinsdag verplaatst naar Amsterdam. Maar niets staat nog vast, geeft schipper Daniël Boere aan. Hij is eigenaar van één van de andere twee schepen waarin een veel te hoge concentratie van de giftige stof fosfine is gemeten. Boere had geen idee van de giftige lading van zijn schip. ,,Er wordt hier met mensenlevens gespeeld, maar iedereen trekt zijn vingers er vanaf.”