FNV en CNV voeren deze week samen actie voor een betere cao. Ook in Zwolle.
Volledig scherm
PREMIUM
FNV en CNV voeren deze week samen actie voor een betere cao. Ook in Zwolle. © archieffoto Frans Paalman

Vandaag opnieuw stakingen bij Scania Zwolle voor betere cao

Ruim 5500 metaalarbeiders in Nederland leggen vandaag en morgen het werk neer. Ze zijn boos dat er nog altijd geen nieuwe cao ligt voor de sector Metalelektro. Ook bij Scania Production in Zwolle staken naar verwachting vijfhonderd werknemers. Ondanks de commotie die daar eind vorig jaar over ontstond.

Volgens FNV-bestuurder Marijn van der Gaag plaatsen de vakbonden donderdag en vrijdag ‘een camper met tentjes’ bij het Scania-terrein aan de Russenweg.  Daar verzamelen de actievoerders zich. Vorig jaar waren er ook al meerdere actiedagen, toen nog bij een partyboot in de haven en in de IJsselhallen. Dit keer is er voor de stakers niet alleen koffie, maar kunnen ze ook een gehaktbal krijgen. 

  1. Beste vriend geliquideerde Henk Wolters uit Zwolle doorbreekt stilte: ‘Het komt uit. Je verrader slaapt nooit’
    PREMIUM
    video & audio

    Beste vriend geliqui­deer­de Henk Wolters uit Zwolle doorbreekt stilte: ‘Het komt uit. Je verrader slaapt nooit’

    ,,Daar stonden ze Henk op te wachten. Bij de speedboot. Mensen die je koud willen maken hebben alle geduld van de wereld.” Regelmatig schrikt Zwollenaar Mario Roodveldt (64) ’s nachts zwetend wakker. Zijn beste kameraad Henk ‘Oortje’ Wolters werd op oudejaarsavond doorzeefd met meer dan twintig kogels. Aan het begin van zijn strafzaak, waarin Wolters hoofdverdachte was, doet hij voor het eerst zijn verhaal.

In samenwerking met indebuurt Zwolle