Volledig scherm
PREMIUM
FNV en CNV voeren deze week samen actie voor een betere cao. Ook in Zwolle. © archieffoto Frans Paalman

Vandaag opnieuw stakingen bij Scania Zwolle voor betere cao

Ruim 5500 metaalarbeiders in Nederland leggen vandaag en morgen het werk neer. Ze zijn boos dat er nog altijd geen nieuwe cao ligt voor de sector Metalelektro. Ook bij Scania Production in Zwolle staken naar verwachting vijfhonderd werknemers. Ondanks de commotie die daar eind vorig jaar over ontstond.

Volgens FNV-bestuurder Marijn van der Gaag plaatsen de vakbonden donderdag en vrijdag ‘een camper met tentjes’ bij het Scania-terrein aan de Russenweg.  Daar verzamelen de actievoerders zich. Vorig jaar waren er ook al meerdere actiedagen, toen nog bij een partyboot in de haven en in de IJsselhallen. Dit keer is er voor de stakers niet alleen koffie, maar kunnen ze ook een gehaktbal krijgen. 

  1. Patiënte uit Zwolle klaagt na ‘levensgevaarlijke’ spoedoperatie over artsen Radboudumc en krijgt deels gelijk

    Patiënte uit Zwolle klaagt na ‘levensge­vaar­lij­ke’ spoedopera­tie over artsen Radboudumc en krijgt deels gelijk

    De klacht van een patiënte uit Zwolle tegen tien hartspecialisten in het Radboudumc in Nijmegen hebben in drie onderdelen doel getroffen. Een chirurg in opleiding kreeg een waarschuwing van de medische tuchtrechter voor twee klachtonderdelen, omdat ze tekort was geschoten in de communicatie. Een cardioloog is de fout in gegaan bij een nachtelijk telefoontje, maar kreeg daarvoor geen maatregel opgelegd.

In samenwerking met indebuurt Zwolle