Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Vannacht was koudste herfstnacht van deze eeuw

REGIO - Bibberde jij ook toen je dinsdagochtend wakker werd? Niet gek. Afgelopen nacht was de koudste herfstnacht sinds 1998. De temperatuur daalde in De Bilt naar 7 graden onder het vriespunt. Achttien jaar geleden vroor het nog harder met -8,5 graden.

Glad is het vrijwel nergens, want er is sprake van droge kou. Slechts een enkele (metalen) brug zou glad kunnen zijn, aldus de meteorologen van Weerplaza.

Hoewel het de koudste herfstnacht van deze eeuw is, is er geen sprake van een recordkoude nacht. Op 29 november 1921 was het in De Bilt zelfs -15 graden en ook op 30 november 1921 vroor het met -15 graden.

Zonnige winterdag
De zon schijnt dinsdag onafgebroken, van 8.23 uur tot 16.34 uur. Tijdens deze acht uur met zonneschijn weet de temperatuur op te lopen naar uiteindelijk 1 tot 4 graden, waardoor we kunnen spreken van een zonnige winterdag.

Dinsdagavond gaat het opnieuw overal vriezen, lokaal tot -6 graden, waarna later in de nacht vanuit het noorden wolken voor een (lichte) stijging van de temperatuur zorgen. Na een paar dagen met zachter weer neemt in het weekend de kans op nacht vorst weer toe.

Op social media klagen dinsdagochtend veel mensen dat het koud is. Er zijn ook mooie plaatjes.

In samenwerking met indebuurt Zwolle