Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © ANP

Veel aanvragen voor nieuwe coffeeshop in Zwolle

Tientallen mensen willen een coffeeshop in Zwolle beginnen. Er is ruimte voor één nieuwe wietzaak en daarvoor hebben 29 mensen een plan ingediend. Die worden allemaal serieus bekeken. Het kan nog wel even duren voor er een winnaar uit de bus komt.

 1. Vertrek Pieter Omtzigt slaat in als een bom bij CDA-prominenten uit Oost-Nederland
  PREMIUM
  Update
  10

  Vertrek Pieter Omtzigt slaat in als een bom bij CDA-prominen­ten uit Oost-Nederland

  De beslissing van Pieter Omtzigt om het CDA na 17 jaar Kamerlidmaatschap te verlaten is onder CDA-prominenten in Oost-Nederland hard aangekomen. Zij waarderen Omtzigt en delen veel van de harde kritiek die Omtzigt verwoordt in zijn uitgelekte analyse. ,,De stijl van Pieter zou meer de norm moeten worden in het CDA: Scherpte durven opzoeken, met de inhoud bezig zijn en naast mensen gaan staan.’’
 2. Geleboekjesgekte bij de GGD: gevaccineerden komen massaal stempel halen in Zwolle
  PREMIUM
  VIDEO

  Geleboek­jes­gek­te bij de GGD: gevacci­neer­den komen massaal stempel halen in Zwolle

  Is het een evenement? Er staan partytenten en statafels en er klinkt gitaarspel op het achterplein van de GGD IJsselland in Zwolle. Maar nee, het is ‘afstempelspreekuur’. Wie hongert naar een coronavaccinatiestempel in z’n gele boekje kan vanmiddag langskomen. En dat gebeurt massaal. Gestaag vormen zich rijen bij de vier partytenten waar alleen maar het geluid van stempels klinkt. En: ,,Prettige vakantie!”