Volledig scherm
© Gezienus bruining

Veel animo; nog een bijeenkomst over Zwolse stadsproductie

In de Statenzaal is op zaterdag 16 december opnieuw een bijeenkomst  over deZwolse Stadsproductie die volgend jaar opgevoerd wordt. Een eerste bijeenkomst, vandaag, ter kennismaking met het project De Wilde Deerne was binnen enkele dagen uitverkocht. 

Op 16 december geeft historicus Wim Coster nogmaals samen met initiatiefnemer Boudewijn Koops een inleiding op het historische verhaal van het wolfsmeisje van Zwolle. Dit verhaal vormt de basis voor een groots muziektheaterspektakel dat vanaf 11 mei 2018 te zien is.

Het verhaal over het wolfsmeisje speelt zich af in 1717 . Toen werd in de bossen bij Zwolle een verwilderd meisje gevonden. Het bleek te gaan om de Antwerpse Anna Maria Jennaert. Later werd ze met haar moeder herenigd. 

Aanmelden voor de bijeenkomst op 16 december om 16 uur in de Statenzaal kan via info@dezwolsestadsproductie.nl

  1. Renovatieprojecten Pierik en Amer vertraagd: onvoldoende onderzoek naar vleermuis en huismus

    Renovatie­pro­jec­ten Pierik en Amer vertraagd: onvoldoen­de onderzoek naar vleermuis en huismus

    Twee geplande renovatieprojecten van woningstichting SWZ in Zwolle zijn op zijn minst met een jaar vertraagd. De provincie Overijssel verleent geen toestemming voor het vervangen van daken, aangezien de corporatie te weinig onderzoek zou hebben gedaan naar de aanwezigheid van vleermuizen, huismussen en gierzwaluwen. Daardoor kan niet uitgesloten worden dat tijdens de renovatie toch onverwacht 'grote aantallen dieren worden gedood'.

In samenwerking met indebuurt Zwolle