Volledig scherm
Anonieme tips zijn belangrijk voor de politie om misdaden op te lossen. © ANP

Veel anonieme misdaadmelders in Oost-Nederland

In de politieregio Oost-Nederland zijn vorig jaar 2.711 anonieme misdaadmeldingen gedaan. Dat is daarmee het hoogste aantal van alle regio's van Nederland. In totaal kwamen in 2017 bijna 17.000 meldingen binnen bij Meld Misdaad Anoniem. 

Er kwamen vooral meer tips binnen over de productie van en handel in harddrugs. Het aantal meldingen over dit soort misdrijven steeg met 20 procent tot ruim 4.000 tips. Volgens de organisatie werden op basis van deze meldingen 'grote partijen cocaïne onderschept, drugslabs ontmanteld en straathandel aangepakt'.  Naast drugsgerelateerde criminaliteit werd ook over moord, doodslag, illegale prostitutie, (dieren)mishandeling en vuurwapenbezit getipt.

Aangehouden verdachten

Volgens Meld Misdaad Anoniem zijn dankzij de tips minstens 1.271 verdachten  aangehouden en 854 misdrijven opgelost of voorkomen. Dat zijn er iets minder dan in 2016, toen op basis van de anonieme meldingen 1.671 verdachten werden opgepakt en ruim 1.100 misdrijven werden opgelost.

Op de website www.meldmisdaadanoniem.nl/category/nieuws zijn opgeloste zaken per provincie te vinden.

  1. Zwolse eiken blijven, net als de ergernis. Na negentien jaar geharrewar
    PREMIUM

    Zwolse eiken blijven, net als de ergernis. Na negentien jaar geharrewar

    Negentien jaar. Er zijn soapseries die minder lang duren. De laatste aflevering van een bomenkwestie in Westenholte lijkt nu toch echt opgenomen. Terwijl buurtbewoners al sinds 2000 van overlastgevende eiken af willen - ‘En ze groeien alleen maar door!’ -, heeft de rechter definitief een streep door de kap gezet. De gemeente Zwolle wilde wel meewerken, maar stichting Groenstad Zwolle vocht de kap met succes aan. ,,Natuurlijk snap ik de overlast. Maar kijk nou wat je ervoor terugkrijgt", zegt voorzitter Dirk Maas. De geërgerde buurt heeft daar geen boodschap aan. ,,Wij hebben de hele zomer geen zonlicht.”

In samenwerking met indebuurt Zwolle